Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει - Τα λάθη και η επόμενη μέρα

Τα αίτια της ήττας αλλά και η επόμενη μέρα για το ΣΥΡΙΖΑ κυριάρχησαν στην συζήτηση της Πολιτικής Γραμματείας στην πλατεία Κουμουνδούρου, χτες το απόγευμα. 

Στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου θα ξεκινήσει και επίσημα η κουβέντα για το τι «ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε». Με βάση τα δεδομένα που θα δημιουργηθούν θα πραγματοποιηθεί Συνέδριο στα τέλη ή στις αρχές του χρόνου.

Στο ΣΥΡΙΖΑ επενδύουν στην μετεξέλιξη του κόμματος και

βάζουν τον πήχη ψηλά. Στόχος μέχρι τότε είναι τα ενεργά μέλη του κόμματος να ξεπερνούν το 10% των ψηφοφόρων. Ένας στόχος ιδιαίτερα ψηλός αλλά κομματικά στελέχη θεωρούν ότι είναι εφικτός εάν αναλογιστεί κανείς ότι για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς είχαν ψηφίσει περισσότεροι από 200.000 ψηφοφόροι.

Κατά την διάρκεια της χτεσινής συζήτησης έγινε μία ανοιχτή κουβέντα για τα αίτια της ήττας. Παρόλο που αρκετά στελέχη θεώρησαν ότι το κόμμα «πήγε καλύτερα από όσο ανέμεναν» ωστόσο, παραδέχτηκαν ότι από το 2015 είχε χάσει το «μέταλλό» του καθώς εγκαταλείφθηκε το αριστερό του πρόσημο και λειτουργούσε λόγω των -μνημονιακών- συνθηκών στον αυτόματο.

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως έχει επενδύσει πολλά στην Προοδευτική Συμμαχία με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγήθηκε στις εκλογές και αναζητεί τρόπο να την ενισχύσει στην νέα πορεία του κόμματος. Πιθανότατα τη Δευτέρα να συνεδριάσει για πρώτη φορά η νέα κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα