Ο «πρώτος καύσωνας» είναι εδώ, η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 35 βαθμούς

Καταφθάνει το πρώτο κύμα καύσωνα από σήμερα κιόλας, μετά την τριήμερη κακοκαιρία που σάρωσε τη χώρα με βροχές και καταιγίδες.

Καταφθάνει το κύμα της πρώτης ζέστης από σήμερα κιόλας, μετά την τριήμερη κακοκαιρία που σάρωσε τη χώρα με βροχές και καταιγίδες.

Ο πρώτος «καύσωνας» για το 2023 είναι γεγονός, και η θερμοκρασία θα αρχίσει από σήμερα Δευτέρα να ανεβαίνει αισθητά, για να φτάσει στα 35άρια μέχρι την Τετάρτη και να σταθεροποιηθεί εκεί ή και λίγο πιο ψηλά τις επόμενες μέρες και έως το Σαββατοκύριακο.

Πιο αναλυτικά, η μετεωρολόγος της ΕΡΤ

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου σημείωσε ότι σήμερα στην Αττική θα έχει έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Τρίτη θα έχει αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση κάποιες πιο αυξημένες νεφώσεις το μεσημέρι στα ορεινά ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα ανέβει και άλλο αγγίζοντας τους 33 βαθμούς, ενώ από την Τετάρτη και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα συνεχιστεί η ζέστη, με το θερμόμετρο να δείχνει πλέον τα πρώτα 35άρια.

Η θερμοκρασία θα ανεβαίνει από σήμερα σταδιακά και θα φέρει ένα κύμα ζέστης στη χώρα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη αυτή η καλοκαιρία δεν θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα.

Από την ερχόμενη Κυριακή, ο καιρός θα παρουσιάσει και πάλι αστάθεια. Θα δούμε πάλι σκαμπανεβάσματα από την ημέρα των εκλογών (25η Ιουνίου) και το διάστημα που θα ακολουθήσει, καθώς κατεβαίνει μια ψυχρή λίμνη, δηλαδή μια ψυχρή μάζα, η οποία θα πυροδοτήσει και πάλι την αστάθεια, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

#ΚΑΥΣΩΝΑΣ #ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ #ΚΑΙΡΟΣ #ΠΡΟΓΝΩΣΗ_ΚΑΙΡΟΥ #ΕΜΥ #ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ο «πρώτος καύσωνας» είναι εδώ,η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 35 βαθμούς