Ο όμιλος Imerys στο 11ο Annual Capital Link Sustainability Forum βιώσιμης ανάπτυξης

Ο Όμιλος Imerys, παγκόσμιος ηγέτης στα εξειδικευμένα ορυκτά προϊόντα, έδωσε δυναμικό «παρών» στο 11ο Annual Capital Link Sustainability Forum, με τον Πρόεδρο της Imerys Greece SA και Imerys Bauxites Greece SA, Αθανάσιο Κεφάλα, να συμμετέχει στην συζήτηση για τη δημιουργία των επιχειρηματικών προωπτικών του αύριο μέσω της βιώσιμης ανάπτυξης. 

Το 11ο Annual Capital

Link Sustainability Forum, με τίτλο «Αντιμετώπιση του Κοινωνικού & Οικονομικού Μετασχηματισμού / Βιώσιμη Ανάπτυξη - Οικονομία & Κοινωνία» πραγματοποιήθηκε σε ψηφιακή μορφή την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Απριλίου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων Αθηναίων και Πειραιά.

Φέτος, το forum οδήγησε σε διορατικές συνομιλίες σχετικά με τον επιταχυνόμενο ψηφιακό μετασχηματισμό και τη μετάβαση στην ψηφιακή οικονομία, για τη διαμόρφωση ενός μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κεφάλας μίλησε σε διαδικτυακό πάνελ με τίτλο «Δημιουργώντας του επιχειρηματικούς πρωταθλητές του αύριο», τονίζοντας τα παραδείγματα της βιώσιμης ανάπτυξης στις περιοχές της Φωκίδας και της Μήλου.

Ειδικότερα ο κ. Κεφαλάς δήλωσε: «Αναγνωρισμένη ως μία από τις 20 πιο βιώσιμες εταιρείες στην Ελλάδα, ο Όμιλος Imerys είναι ένα περίφημο παράδειγμα επιχείρησης που τοποθετεί τη βιωσιμότητα στο κέντρο της στρατηγικής της.

Για παράδειγμα, καταφέραμε μια διεθνώς αναγνωρισμένη περίπτωση ευθυγράμμισης των συμφερόντων του τουρισμού και της εξορυκτικής δραστηριότητας στο νησί της Μήλου.

Με κοινό όραμα την ισόρροπη ανάπτυξη, η κοινωνία της Μήλου και η Imerys κατάφεραν να αξιοποιήσουν και να επενδύσουν στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του νησιού για τον τουρισμό και τη μεταλλευτική βιομηχανία.

Ταυτόχρονα, η Imerys υποστήριξε ενεργά την τοπική βιοποικιλότητα και πραγματοποίησε επενδύσεις αξίας 15 εκατομμυρίων ευρώ τα τελευταία δέκα χρόνια για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σε ένα εξίσου αξιοσημείωτο παράδειγμα στην περιοχή της Φωκίδας, η Imerys συνέβαλε σημαντικά στους τομείς της χλωρίδας, του τουρισμού και της εκπαίδευσης, επενδύοντας σχεδόν 10 εκατομμύρια ευρώ σε εξοπλισμό ασφαλείας τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο κύριος στόχος μας είναι να ευθυγραμμίζουμε το επιχειρηματικό και κοινοτικό όραμα και αυτό είναι που μας κάνει παγκόσμιο πρωταθλητή.

Ως χώρα, ωστόσο, έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμη για να δημιουργήσουμε μακροχρόνιες σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού μεταξύ επιχειρήσεων και τοπικών κοινοτήτων.»

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Προωθώντας, ως κοινωνία, ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης και τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, ανοίγουμε τις πόρτες σε εγχώριες και ξένες επενδύσεις που θα φέρουν μεγάλα οφέλη.

Παγκόσμιοι πρωταθλητές, όπως η Imerys, υπάρχουν ήδη στην Ελλάδα, αλλά δεν πρέπει να σταματήσουμε εδώ.

Πρέπει να λάβουμε προσεκτικά υπόψη μας τα μαθήματα που μας δίδαξε η οικονομική κρίση και η πανδημία και να δημιουργήσουμε περισσότερους παγκόσμιους πρωταθλητές, παρέχοντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον, φιλικό προς τους επενδυτές που θα προσελκύσει παγκόσμιους ηγέτες και θα επαναπατρίσει σημαντικό αριθμό νέων ταλέντων που έχουν χαθεί από τη χώρα σε περιόδους κρίσης» συμπλήρωσε ο κ. Κεφαλάς.

Το Sustainability Forum από την Capital Link είναι μια διακεκριμένη ετήσια εκδήλωση που τιμάται από κυβερνητικούς εκπρόσωπους, επιχειρηματικούς και ακαδημαϊκούς ηγέτες από όλη τη χώρα που συνθέτουν έναν ανοιχτό διάλογο γύρω από τις βέλτιστες πρακτικές για ένα βιώσιμο μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα