Ο Ν. Βούτσης, Θ. Δρίτσας και Παν. Τραγάκης στην επιτροπή που ενέκρινε το «ρουσφέτι» Χριστοδουλοπούλου

Οι αποκαλύψεις των Dikaiologitika News προκάλεσαν πολιτικό σεισμό λίγο πριν την διάλυση της Βουλής για την προκήρυξη εκλογών. Η πρώην υπουργός, Τασία Χριστοδουλοπούλου ζήτησε συγγνώμη από το κόμμα της ενώ ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, παρόλο τον σάλο των αποκαλύψεων, δήλωσε πως δεν έχει «ίχνος ντροπής».

Όπως προκύπτει, σύμφωνα με το protothema.gr,

με ρύθμιση στην οποία προχώρησε η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής, στην οποία πρόεδρος ήταν ο ίδιος ο Νίκος Βούτσης, μέλος της δε ήταν ο σύζυγος της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, Θοδωρής Δρίτσας, δόθηκε η δυνατότητα σε υπαλλήλους που ήταν αποσπασμένοι στη Βουλή να μεταταγούν στο ασφαλές περιβάλλον του Κοινοβουλίου. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως στην εν λόγω επιτροπή ήταν μέλος και ο βουλευτής της ΝΔ, Παναγιώτης Τραγάκης.

Αυτές ήταν οι περίφημες διασυνδέσεις της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, που επέτρεψαν στην κόρη της, που αρχικά εργαζόταν στα ΕΛΤΑ, να αποσπαστεί στη Βουλή και μετά, χάρη στην αλλαγή του Κανονισμού, να κάνει την περίφημη μετάταξή της στην Βουλή.

Αναλυτικά όλα τα μέλη της επιτροπής: Γιάννης Γκιόλας, Θοδωρής Δρίτσας, Παναγιώτα Κοζομπόλη – Αμανατίδη, Σπυρίδωνας Λάππας, Νίκος Παρασκευόπουλος. Από τη ΝΔ μέλος ήταν ο Π. Τραγάκης, από το ΚΙΝΑΛ ο Θ. Παπαθεοδώρου, από τη Χρυσή Αυγή ο Χρ. Παππάς, από το ΚΚΕ ο Θ. Παφίλης και από τους ΑΝΕΛ ο Μ. Γεωργιάδης.

Οι 33 πρώην αποσπασμένοι στην Βουλή κατάφεραν να μεταταγούν αφού οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και τα ΦΕΚ έχουν αναρτηθεί στη Διαφάνεια, οι 17 αναμένουν ΦΕΚ, οι 12 εκκρεμούν και οι 2 αντιμετωπίζουν πρόβλημα νομιμότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα