Ο Μητσοτάκης ζητά απαντήσεις για τον χάρτη Μπαχτσελί: «Όνειρο θερινής νυκτός ή επίσημη πολιτική της Άγκυρας»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter καλεί τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να απαντήσει για τον περιβόητο «χάρτη Μπαχτσελί».

Μετά την πρώτη αντίδραση της Αθήνας - μέσω διπλωματικών πηγών - για την ακραία πρόκληση από πλευράς Ντεβλέτ Μπαχτσελί και Γκρίζων Λύκων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τον Ερντογάν να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση για τον νέο προκλητικό χάρτη που παρουσιάζει

την Κρήτη... «ως αναπόσπαστο κομμάτι της τουρκικής πατρίδας και της Γαλάζιας Πατρίδας».

Η Κρήτη, ένα από τα νησιά του οποίου το νομικό καθεστώς έχει μείνει στο κενό, είναι ένα άδικο κεκτήμενο που απέκτησε η Ελλάδα ως αποτέλεσμα της δημιουργίας μιας de facto κατάστασης διεκδικώντας δικαιώματα σε ολόκληρο το νησί, σημείωνουν σε νέο κείμενο που δημοσιεύουν σήμερα οι Τούρκοι εθνικιστές.

Στο μήνυμά του, ο Μητσοτάκης ανήρτησε τη φωτογραφία με τον χάρτη που έδωσαν οι Γκρίζοι Λύκοι στον Ντεβλέτ Μπαχτσελί - κάνοντας λόγο «όνειρα εξτρεμιστών» - ενώ αναρωτήθηκε αν πρόκειται για μία ακόμη τουρκική πρόκληση ή για τον πραγματικό στόχο της γειτονικής χώρας.

Κοιτάξτε καλά αυτόν τον χάρτη. Κρήτη, Ρόδος, Λέσβος, Χίος, Σάμος συμπεριλαμβάνονται στην Τουρκία. Είναι ένα όνειρο θερινής νυκτός των εξτρεμιστών ή η επίσημη πολιτική της Τουρκίας; Είναι μια ακόμα πρόκληση ή ο αληθινός στόχος», έγραψε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να καταστήσει σαφή τη θέση του σχετικά με τις τελευταίες γελοιότητες του μικρότερου εταίρου του στο συνασπισμό.

Take a good look at this map. Crete, Rhodes, Lesvos, Chios, Samos all consumed by Turkey. Α fever dream of extremists or Turkey’s official policy? Another provocation or the true goal?
President Erdogan must make his position clear on his junior coalition partner's latest antics. pic.twitter.com/hX4sSZ924j

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) July 11, 2022

#ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ #ΑΙΓΑΙΟ #ΝΗΣΙΑ #ΚΡΗΤΗ #ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα