Ο Μεντβέντεφ απειλεί Φινλανδία και Σουηδία με «πυρηνική εκδίκηση»

Οι απειλές του Μεντβέντεφ έρχονται την ώρα που η Ρωσία φέρεται να προχωρά σε μια εκτεταμένη αναδιάρθρωση των στρατιωτικών της δυνάμεων κατά μήκος των ευρωπαϊκών συνόρων της.

Ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε την Τρίτη ότι τα νεότερα

μέλη του ΝΑΤΟ αποτελούν πλέον δυνητικούς στόχους της Μόσχας, που κινδυνεύουν από πιθανά χτυπήματα εκδίκησης - ακομη και με χρήση πυρηνικών όπλων - σε περίπτωση σύγκρουσης.

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος έχει αυτοχαρακτηριστεί ως ένα από τα πλέον αντιδυτικά «γεράκια» της Ρωσίας, φάνηκε να αναφέρεται στη Σουηδία και τη Φινλανδία, τις δύο τελευταίες χώρες που προσχώρησαν στη δυτική στρατιωτική συμμαχία.

Οι χώρες που προσχώρησαν στο ΝΑΤΟ έχουν αυτομάτως γίνει στόχος για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, «συμπεριλαμβανομένων των πιθανών αντιποίνων και ακόμη και του πυρηνικού στοιχείου», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος κατά τη διάρκεια ενός μαραθωνίου εκπαιδευτικών διαλέξεων.

«Το αδέσμευτο καθεστώς τους έδωσε (σσ. στη Φινλανδία και τη Σουηδία) ορισμένα διεθνή προνόμια, δεδομένης της γεωπολιτικής τους θέσης και πολλών άλλων παραγόντων. Τώρα ανήκουν σε ένα εχθρικό προς εμάς μπλοκ, πράγμα που σημαίνει ότι αυτομάτως έγιναν στόχος των ενόπλων μας δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων πιθανών αντιποίνων και ακόμη και του πυρηνικού στοιχείου ή προληπτικών μέτρων στο πλαίσιο ενός στρατιωτικού δόγματος».

«Τα συντρίμμια της Ουκρανίας δεν θα ενταχθούν ποτέ στο ΝΑΤΟ»

Η μοίρα της Ουκρανίας έχει ουσιαστικά σφραγιστεί, αλλά τα απομεινάρια της αποσυντιθέμενης χώρας δεν πρέπει ποτέ να επιτραπεί να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ ακόμη και μετά από χρόνια - πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Κατά την άποψή μου, η μοίρα της Ουκρανίας είναι σε μεγάλο βαθμό προδιαγεγραμμένη. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Δεν είναι σαφές πόσο καιρό θα επιβιώσουν τα απομεινάρια της και ποιος θα τη χρειάζεται πλέον στη Δύση, χωρίς τους ενεργειακούς πόρους και τη βιομηχανία της, χωρίς προοπτικές και δυνατότητες», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε τονίζοντας ότι οποιαδήποτε μελλοντική προσπάθεια της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ δεν θα γινόταν αποδεκτή από τη Μόσχα.

«Φυσικά, τα απομεινάρια αυτής της ετοιμοθάνατης, αποσυντιθέμενης δύναμης δεν θα μπορέσουν ποτέ να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ - ακόμη και μετά από μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, εάν δηλαδή εξακολουθούν να υπάρχουν. Η ηγεσία μας και ο πρόεδρος το έχουν πει επανειλημμένα».

Με πληροφορίες από TASS, Reuters

#ΡΩΣΙΑ #ΝΤΜΙΤΡΙ_ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ #ΝΑΤΟ #ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ_ΠΟΛΕΜΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα