Ο κορονοϊός βυθίζει το Χρηματιστήριο – Πυρετός στις αγορές

Το Χρηματιστήριο Αθηνών πιέζεται εκ νέου προς τις 800 μονάδες, κινούμενο στους ρυθμούς της ισχυρής πτώσης στις ευρωπαϊκές αγορές μετά και τις αρνητικές αναλύσεις για την επίπτωση των μέτρων στην οικονομία για τον κορονοϊό.

Δυναμικά επανήλθαν οι πωλητές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που δέχεται ισχυρές πιέσεις προς τις 800 μονάδες, ακολουθώντας την ισχυρή πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την ανακοίνωση των μέτρων για τον κορονοϊό, αλλά και τις καθημερινές

αναλύσεις για τις επιπτώσεις στο οικονομικό περιβάλλον.

Η χθεσινή ανάκαμψη στο Χρηματιστήριο Αθηνών δεν κράτησε ούτε μια ημέρα. Οι επενδυτές ανησυχούν για τον αυξανόμενο αντίκτυπο από τον κοροναϊό, που έχει ως αποτέλεσμα εταιρείες σε όλον τον κόσμο να σημάνουν συναγερμό για την κερδοφορία τους.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές.

Πτώση στο Γενικό Δείκτη λόγω κορονοϊού

O Γενικός Δείκτης Τιμών, στις 10:55, διαμορφώνεται στις 803,75 μονάδες σημειώνοντας πτώση 3,61%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 11,45 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 3,65%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 4,01%.

Απώλειες σημειώνουν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (-6,58%), της Πειραιώς (-6,49%), της Εθνικής (-6,33%), της Eurobank (-6,22%), της Ελλάκτωρ (-6,16%), της ΔΕΗ (-5,15%) και της Τέρνα Ενεργειακή (-5,09%).

Πτωτικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-5,04%), των Πρώτων Υλών (-4,77%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-4,40%).

Ανοδικά κινούνται 6 μετοχές, 63 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Αφοί Κορδέλλου +1,80% και Κλουκίνας-Λάππας +1,37%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Ειδησεοφωνική Ελλάς -8,82% και MLS Πληροφορική -7,41%.

Ο κορονοϊός κλυδωνίζει χρηματιστήρια και οικονομία

Η εξάπλωση των κορονοϊού συνεχίζει να κλυδωνίζει τα παγκόσμια χρηματιστήρια.

Το αρνητικό περιβάλλον δημιουργείται από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που εντοπίζονται σε πολλές χώρες, όπως σε Ιταλία, Αυστρία, Ισπανία, Ελβετία και Κροατία.

Οι ανησυχίες ότι ο κορονοϊός εξαπλώνεται στην Ευρώπη έχουν καταφέρει μεγάλο πλήγμα στο επενδυτικό περιβάλλον και όλο και περισσότεροι αναζητούν ασφαλή καταφύγια για το χαρτοφυλάκιό τους.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣΚΟΡΟΝΟΙΟΣΕΙΔΗΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα