Ο κώδικας επικοινωνίας με τη γάτα μας, γιατί κάθεται με ανοιχτό το στόμα και της αρέσει να κοιμάται ανάσκελα

Δυσκολεύεστε να κατανοήσετε τη συμπεριφορά της γάτας σας; Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε.

Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε...για τη γάτα σας, σύμφωνα με το independent!

Το γουργούρισμα

Το γουργούρισμα αναφέρεται στον ήχο που κάνουν οι γάτες που χρησιμοποιούν το λαιμό τους από όταν είναι μόλις δύο ημερών σε όλη τους τη ζωή.

Οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη κατανοήσει πλήρως τον μηχανισμό του ήχου έχοντας κατά νου ότι δεν γεννιούνται με κανένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που να το διευκολύνει.

Το γουργούρισμα συμβαίνει κάθε φορά που είναι χαρούμενοι, ευγνώμονες ή όταν χρειάζεται

να παραμείνουν ήρεμοι.

Εάν έχετε μια γάτα, τότε γνωρίζετε τους πολλούς διαφορετικούς ήχους που παράγουν.

Νιαουρίζουν κυρίως από τη στιγμή που είναι γατάκια που αναζητούν τις μαμάδες τους.

Ως ενήλικες, οι γάτες νιαουρίζουν επίσης και κάθε φορά που ακούτε αυτόν τον ήχο, υπάρχει πάντα ένας λόγος πίσω από αυτόν. Άλλοι ήχοι που παράγονται από τις γάτες περιλαμβάνουν το σφύριγμα, το γρύλισμα, το κελάηδημα και το κλάμα, μεταξύ άλλων.

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι οι γάτες είναι επίσης πολύ περίεργες και τους αρέσει να εξερευνούν. Μυρίζουν πράγματα, συμπεριλαμβανομένων των προσώπων των ιδιοκτητών τους.

Το να μυρίζουν οι ιδιοκτήτες τους είναι απλώς ένας τρόπος να δείξουν ότι αισθάνονται ασφαλείς.

Τους αρέσει επίσης να κάνουν παρέα με το στόμα ανοιχτό. Αν αναρωτιέστε γιατί η γάτα σας το κάνει αυτό, είναι επειδή κάνοντας αυτό, αναλύει προσεκτικά τις μυρωδιές γύρω της που βρίσκουν διασκεδαστικές.

Γιατί ξαπλώνουν ανάσκελα

Όπως και οι άνθρωποι, οι γάτες ξαπλώνουν ανάσκελα με τα πόδια ανοιχτά όταν χαλαρώνουν, επίσης. Δεδομένου ότι η έκθεση στο στομάχι σας είναι σημάδι ευαλωτότητας στις γάτες, θεωρήστε τον εαυτό σας τιμή εάν το γατάκι σας το κάνει αυτό μπροστά σας. Αυτό σημαίνει ότι σας εμπιστεύεται και νιώθει άνετα κοντά σας. Σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις, μια γάτα μπορεί ακόμη και να σας αφήσει να χαϊδέψετε την κοιλιά της.

Οι γάτες συνήθως κοιμούνται κουλουριασμένες σε μια μπάλα. Αυτή η θέση τα κάνει να νιώθουν ασφάλεια, προστατεύει το στομάχι τους και τα κρατά άνετα και ζεστά.

Ακόμα κι αν κοιμάται δίπλα σε τζάκι, αυτή η θέση είναι φυσικά σε κάθε γάτα. Μερικές φορές, η γάτα προτιμά να κοιμάται σε ένα μέρος του σώματός σας, όπως η αγκαλιά, το στήθος, κ.λπ. Τους αρέσει να το κάνουν αυτό επειδή το σώμα σας είναι ζεστό, μυρίζει όμορφα ή επειδή απλά νιώθουν άνετα μαζί σας.

Γιατί ξύνουν ό,τι βρούν

Οι γάτες λατρεύουν να ξύνουν οτιδήποτε βρουν, ανεξάρτητα από το πόσο ενοχλητική μπορεί να είναι αυτή η συνήθεια για εσάς ως ιδιοκτήτη. Αυτός είναι ο τρόπος τους να εξαλείψουν το εξωτερικό στρώμα των νυχιών τους που μπορεί να είναι νεκρό. Η όλη διαδικασία τους ικανοποιεί και είναι επίσης ο μοναδικός τρόπος να σημαδεύουν την επικράτειά τους.

Εάν θέλετε να απογαλακτίσετε τη γάτα σας από αυτή τη συμπεριφορά, είναι καλύτερο να της αγοράσετε ένα ξύσιμο και να το ενθαρρύνετε να το χρησιμοποιήσει πραγματικά.

Οι γάτες λατρεύουν επίσης να κρύβονται και να δραπετεύουν από τον κόσμο κάθε τόσο. Τους αρέσει να κρύβονται μέσα σε ντουλάπες, κουτιά, ντουλάπια και τέτοιους χώρους όσο μπορούν να χωρέσουν μέσα. Οι στενοί χώροι σαν αυτούς τους κάνουν να νιώθουν πολύ πιο ασφαλείς.

Έτσι, αν η γάτα σας εξαφανιστεί ξαφνικά για μερικές μέρες, μην σοκαριστείτε τόσο. Αυτό είναι ακόμη πιο πιθανό εάν η γάτα αισθάνεται ότι απειλείται.
Μερικές φορές και οι γάτες γίνονται εκκεντρικές όπως και οι άνθρωποι.

Σε τέτοιες στιγμές, μπορεί να νιώσουν την ανάγκη να δαγκώσουν κάτι και αυτό θα μπορούσε να είναι ακόμη και το δάχτυλό σας. Τα γατάκια συνήθως αρχίζουν να βγάζουν οδοντοφυΐα όταν είναι περίπου 10 εβδομάδων μέχρι τα 6 ή τα 7 τους χρόνια. Οι γάτες δαγκώνουν επίσης όταν φοβούνται ή όταν παρατηρούν κάτι διαφορετικό στη συμπεριφορά σας που δεν τους κάνει εντύπωση.

Πως παίζουν

Μπορεί να αγοράζετε στις γάτες πολλά παιχνίδια, αλλά θα πρέπει να τσιμπολογούν κάτι άλλο κάθε τόσο. Τους αρέσει επίσης να κυνηγούν, οπότε αν κάποια τρωκτικά εμφανιστούν στο σπίτι σας, καλύτερα να πιστέψετε ότι η γάτα θα τα τσιμπήσει. Μερικές φορές η γάτα δεν τελειώνει το θήραμα και μπορεί να σας το φέρει ως δώρο. Όταν συμβεί αυτό, είναι καλύτερο να μην επιπλήξετε τη γάτα σας καθώς προσπαθούσε απλώς να σας ευχαριστήσει που την παρακολουθείτε και τη φροντίζετε.

Οι γάτες μπορεί ως επί το πλείστον να φαίνονται τόσο ανενόχλητες, αλλά τυχαίνει να είναι πολύ στοργικές και κάθε τόσο, θα δείχνουν λίγη αγάπη στους ιδιοκτήτες τους. Μπορούν να το κάνουν αυτό ανοιγοκλείνοντας αργά ενώ σε κοιτάζουν, μπορεί να τους πιάσεις και να σε κοιτούν επίμονα.

Όταν το κάνουν αυτό, απλώς επαναλάβετε το ίδιο πράγμα. Μερικές φορές θα χτυπήσουν με το κεφάλι τους ιδιοκτήτες τους ή ακόμα και θα τρίβονται πάνω σας.

Θέλουν την προσοχή σας

Οι γάτες αγαπούν την προσοχή και συχνά κάνουν διαφορετικά πράγματα για να το πάρουν αυτό από εσάς. Θα σας ξυπνήσουν, θα ανέβουν στο γραφείο σας, θα παίξουν στον χώρο εργασίας σας μόνο και μόνο για να τραβήξουν την προσοχή σας. Μερικές φορές, όμως, καταλήγουν να αναπτύσσουν συμπεριφορές που δεν είναι και τόσο αξιολάτρευτες για να τραβήξουν την πλήρη προσοχή σας.

Είναι καλό να χαϊδεύετε τις γάτες σας καθημερινά, αλλά μην τις αφήνετε να συνηθίσουν σε αυτή τη συμπεριφορά που αναζητά την προσοχή.

Οι γάτες βρίσκουν πάντα τρόπους επικοινωνίας με τους ανθρώπους μέσω διαφορετικών χειρονομιών.

Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να χάσετε τα ζώδια τους όταν είναι αναστατωμένα ή αγχωμένα. Όταν είναι αναστατωμένοι, θα παρατηρήσετε ότι έχουν ένα φουσκωμένο βλέμμα, θα παγώσουν και συνήθως θα παίρνουν μια πολύ μαχητική στάση. Μπορεί να τα παρατηρήσετε να κλαίνε ή να σφυρίζουν. Όταν συμβεί αυτό, είναι καλύτερο να μείνετε μακριά μέχρι να ηρεμήσει η γάτα.

Πότε θέλει παρέα

Μια γάτα θα σας ενημερώνει πάντα πότε θέλει να κάνει παρέα μαζί σας ή πότε προτιμά να μείνει μόνη της. Όταν η γάτα αισθάνεται φιλική, θα πλησιάσει κοντά σας και θα θέλει να σας χαιρετήσει ανεβαίνοντας στο ύψος σας και χτυπώντας το κεφάλι σας. Θα μπορούσατε επίσης να το παρατηρήσετε να νιαουρίζει και να τρίβεται χαρούμενα στο σώμα σας.

Το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να απαντήσετε στη γλυκιά χειρονομία χαϊδεύοντάς την και αγκαλιάζοντάς την.

Στις γάτες αρέσει να τεντώνονται και να χασμουριούνται συχνά, κάτι που θα πρέπει να είναι φυσιολογικό, δεδομένου ότι τους αρέσει να κοιμούνται.

Ακριβώς όπως ένας άνθρωπος, μια γάτα θα τεντωθεί για να επαναφέρει τους μύες της σε φόρμα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν είναι ανενεργό για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Όταν το κάνουν αυτό, η αρτηριακή τους πίεση αυξάνεται και η κυκλοφορία βελτιώνεται. Εξυπακούεται επίσης ότι ένα καλό τέντωμα τους κάνει να νιώθουν υπέροχα και χαλαρά.

Ξέρετε γιατί η γατούλα σας λατρεύει να θάβει το πρόσωπό της σε catnip και συμπεριφέρεται περίεργα μετά;

Αυτό οφείλεται στη νεπεταλακτόνη, το λάδι που βρίσκεται στα φύλλα του. Αυτή η ουσία διεγείρει τους υποδοχείς φερομόνης στη μύτη της γάτας, με αποτέλεσμα να λειτουργεί σαν θηλυκό στη ζέστη. Ως αποτέλεσμα, η γάτα μπορεί να αισθάνεται ευφορία, ακόμη και παραισθήσεις. Επίσης, μπορεί να κυλήσει στην πλάτη του και να κάνει ασυνήθιστους θορύβους.

Οι γάτες συχνά κρύβονται πίσω από πράγματα και έπιπλα ενώ παρακολουθούν κάθε σας κίνηση. Όταν δεν το περιμένεις, η γάτα θα χτυπήσει πάνω σου κάτι που είναι λίγο τρομακτικό. Σε άλλες περιπτώσεις, θα τρέξει προς το μέρος σας και θα σας δώσει ένα απαλό άγγιγμα πριν φύγει ξανά.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για μια οικιακή γάτα να νιώθει ότι κυνηγάει, καθώς δεν μπορεί να κυνηγήσει τα πουλιά σε εσωτερικούς χώρους. Είναι ένας τρόπος για να εξασκηθούν στο κυνήγι και επίσης να αφήσουν λίγη ενέργεια.

Όταν χαϊδεύετε τη γάτα σας και παρατηρείτε ότι σηκώνει το πίσω μέρος της, αυτό απλώς δείχνει ότι την κρατάτε χαρούμενη. Μερικές από τις περιοχές όπου μια γάτα έχει μεγάλες νευρικές απολήξεις περιλαμβάνουν τον λαιμό, το κεφάλι καθώς και το πηγούνι. Ανυψώνοντας το πίσω μέρος τους σημαίνει ότι αισθάνονται χαλαροί και είναι κάτι που θα παρατηρήσετε επίσης όταν η γάτα τεντώνεται.

Είναι επίσης ένα σημάδι της εμπιστοσύνης που έχει η γάτα σε σας.

Οι γάτες προορίζονταν να πηδούν χάρη στην κατασκευή τους. Τα πίσω πόδια τους έχουν πολύ δυνατούς μύες που τους επιτρέπουν να πηδούν έως και έξι φορές το μήκος της γάτας. Αυτός είναι ο λόγος που μπορούν να σκαρφαλώσουν ακόμα και στα ψηλότερα ράφια.

Γιατί σκαρφαλώνουν

Η ράχη τους είναι επίσης πολύ εύκαμπτη, επιτρέποντάς τους να στρίβουν ακόμα και όταν βρίσκονται στον αέρα. Αυτό τους βοηθά να διορθώσουν τη στάση τους ώστε να προσγειωθούν σωστά. Είναι επίσης εξαιρετικά στην ισορροπία.
Ενώ οι σκύλοι υπακούουν εύκολα στις εντολές, οι γάτες δεν είναι το ίδιο.

Δεν ενδιαφέρονται να ανταποκριθούν, μπορεί να είναι πολύ ιδιοσυγκρασιακά και μερικές φορές είναι απλώς πολύ πεισματάρηδες. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να καταλάβει κάθε ιδιοκτήτης γάτας. Οι γάτες κάνουν πράγματα μόνο όταν τους αρέσει. Δεν τους αρέσει να φοβούνται από τυχαία αντικείμενα και ακόμη και οι πιο αβλαβείς ενέργειες μπορεί να τους ενοχλήσουν.

Μερικές φορές χρειάζονται μόνο χρόνο.

Στις γάτες αρέσουν επίσης τα πλαστικά πράγματα, από καλαμάκια μέχρι πλαστικές σακούλες και ούτω καθεξής. Αυτή είναι μια συμπεριφορά που δεν πρέπει να σας ανησυχεί εκτός εάν η γάτα καταλήξει να καταπιεί το πλαστικό ή εάν έχει pica. Οι γάτες απλώς βρίσκουν ελκυστική την υφή του πλαστικού.

Αγαπούν επίσης τη γεύση του πλαστικού και τη μυρωδιά των τροφίμων που μπορεί να είχαν αποθηκευτεί μέσα στα πλαστικά δοχεία. Οι ήχοι τσακίσματος τους διασκεδάζουν επίσης.

#ΓΑΤΑ #ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ #ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα