Ο Κάνιε Γουέστ μετατράπηκε σε... «εφιάλτη» για την Adidas, αν και οι ιδρυτές της ήταν ομοϊδεάτες

Οι μετοχές του γερμανικού κολοσσού αθλητικών υποδημάτων και ενδυμάτων Adidas διολίσθησαν την Τρίτη, αφού ανακοίνωσε οικονομική ζημία της τάξης των 250 εκατ. δολαρίων μετά τη διακοπή της σχέσης της με τον ράπερ Κάνιε Γουέστ, που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με τις αντισημιτικές κορώνες.

Σε «εφιάλτη» έχει εξελιχθεί η συνεργασία με τον Κάνιε Γουέστ για την Adidas - που ιδρύθηκε από.... μέλη του

Ναζιστικού Κόμματος - καθώς η μετοχή της έχει υποχωρήσει τις τελευταίες ημέρες κατά 15%, εν μέσω μια ήδη καθοδικής τάσης λόγω της πτώσης των πωλήσεων.

Όπως σημειώνεται στο Forbes, η σειρά Yeezy του Κάνιε Γουέστ απέφερε περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια - στις ετήσιες πωλήσεις ετησίως της Adidas - περίπου το 10% των συνολικών εσόδων της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη εκτιμώμενες ζημίες ύψους 247 εκατ. δολαρίων για το 2022, ενώ η μετοχή έχει υποχωρήσει κατά 15% τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Από την άλλη, οι μετοχές της ανταγωνίστριας Nike σημειώνουν άνοδο 1,3% στο διάστημα αυτό, με τον αναλυτή της Evercore ISI, Omar Saad, να δηλώνει ότι η ψαλίδα μεταξύ των δύο κολοσσών όλο και ανοίγει.

Υπενθυμίζεται πως η Adidas ανακοίνωσε στις 6 Οκτωβρίου ότι έθεσε τη συνεργασία της με τον γνωστό ράπερ υπό επανεξέταση - αφού o Κάνιε Γουέστ φόρεσε ρούχα που συνδέονται με μια ομάδα λευκής υπεροχής στην επίδειξη μόδας Yeezy στο Παρίσι. Και η Balenciaga, όμως, διέκοψε τους δεσμούς της με τον διάσημο ράπερ την Παρασκευή.

#Κάνιε_Γουέστ #ADIDAS #ΑΘΛΗΤΙΚΑ #ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα