Ο καύσωνας ερήμωσε την Αθήνα, εικόνες που θυμίζουν lockdown

Συνθήκες ακραίας ζέστης βιώνει τις τελευταίες ημέρες η Αθήνα, ενώ από σήμερα στις 12 το μεσημέρι τέθηκε σε εφαρμογή ο περιορισμός στην κυκλοφορία λόγω καύσωνα, με αποτέλεσμα το κέντρο είναι άδειο.

Όπως φαίνεται στο φωτορεπορτάζ του Dnews, στην πλατεία Συντάγματος, στην Ερμού και στους κυριότερους οδικός κόμβους της Πόλης η κίνηση πολιτών και οχημάτων είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Σημειώνεται ότι τα μέτρα ισχύουν έως τις 4 το απόγευμα ενώ βάσει των οδηγιών των Υπ. εσωτερικών και Υπ. εργασίας η ισχύς τους

θα επεκταθεί έως τη λήξη του φαινομένου χωρίς χρονικό προσδιορισμό.

Αναλυτικά, για την προστασία των εργαζομένων ενόψει της πολυήμερης επικράτησης υψηλών θερμοκρασιών στη χώρα μας και την αποφυγή φαινομένων θερμικής καταπόνησης υπό συνθήκες καύσωνα, το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και η Γενική Γραμματεία Εργασίας καλούν τους εργοδότες να προβούν τόσο στη λήψη των απαραίτητων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, όσο και σε μείωση απασχόλησης ή/και παύση εργασιών κατά τις ώρες θερμοκρασιακής αιχμής (12.00 – 16.00), όπου αυτό κριθεί, κατά περίπτωση, απαραίτητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα