Ο «Ιανός» βρίσκεται στην Αττική - Πώς κινείται η δίνη (vids)

Στις 5 τα ξημερώματα άρχισε το πέρασμα του «Ιανού» στην Αττική. Βροχή και δυνατοί άνεμοι στο μέτωπο των καταιγίδων. Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες. 

Πιο έντονα τα φαινόμενα το μεσημέρι

Σε αρκετές περιοχές εδώ και λίγη ώρα επικρατούν ισχυροί άνεμοι, ενώ άρχισε και η βροχή. Μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας από τα νησιά του Ιονίου, την δυτική Ελλάδα, την Στερεά και την Θεσσαλία (όπου συνεχίζεται η κακοκαιρία με ανυπολόγιστες ζημιές), οι ισχυροί άνεμοι άρχισαν να πνέουν και στο λεκανοπέδιο.

Για την Αττική

είπε ότι θα υπάρξουν κάποιες βροχοπτώσεις, χωρίς όμως να υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Καιρός: Η πρόγνωση

Θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι, βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι:  Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

 Δείτε πως κινείται η δίνη του κυκλώνα μέσα από τον διαδραστικό χάρτη της windy:

Σημειώνεται ότι η βροχή έχει δυναμώσει σε ορισμένες περιοχές της Αττικής όπου και για σήμερα αναμένεται να κάνει ένα δυναμικό πέρασμα με βροχές και καταιγίδες. 

Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, αναλύει στο παρακάτω βίντεο τα τελευταία δεδομένα για την εξέλιξη τις αμέσως επόμενες ώρες, με το μέτωπο του κυκλώνα να κατευθύνεται νότια προς την Κρήτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα