Ο «Γκρίζος Λύκος», Μπαχτσελί προκαλεί: «Η θάλασσα είναι γεμάτη από τους παππούδες τους»

Με ακραίους χαρακτηρισμούς επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα ο επικεφαλής του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτελί μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του.

Σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις από τη γείτονα ο Μπαχτελί απαντώντας στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού πως η Τουρκία θα πυροβολήσει τα πόδια της εάν προκαλέσει θερμό επεισόδιο, δήλωσε, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Δεν κοκκινίζει όταν κάνει τέτοιες δηλώσεις; Όλος ο κόσμος γνωρίζει

ότι ο βυθός του Αιγίου είναι γεμάτος από τα κόκκαλα των παππούδων τους».

Είναι φανερό ότι ο «γκρίζος λύκος» και κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Μπαχτελί, με αυτό το ακραίο του παραλήρημα, λίγες ώρες μετά τη συνάντηση της Βάρνας, υποδαυλίζει κάθε προσπάθεια για ομαλοποίηση της κατάστασης.

Παλιότερα ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είχε πει ότι «ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών στις 26 Φεβρουαρίου εύστοχα ανακοίνωσε τα όρια του Έλληνα ομολόγου του και είπε να εξηγήσουν καλά σε αυτό το κακομαθημενο παιδί και να μην δοκιμάζουν την υπομονή μας.

Πήγε να αναπνεύσει στα νησιά που βρίσκονται υπό κατοχή ο πρόσφατα διορισμένος αρχηγός του στρατού ξηράς της Ελλάδας. O Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απειλεί. Η Ελλάδα πολιόρκησε με εχθρότητα τα νησιά και τις βραχονησίδες που δεν κατέκτησε στους Βαλκανικούς πολέμους και που δεν της δόθηκαν στην Λωζάνη. Πρέπει χωρίς όρους να δοθεί τέλος σε αυτή την κατοχή. Πρέπει να υπάρχει συμπεριφορά με βάση τους διεθνείς κανόνες.

Αν θέλουν να ξαναπέσουν στη θάλασσα, εάν τραβάει η ψυχή τους να κυνηγηθούν, καλώς να ορίσουν, ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος. Κάποιοι να εξηγήσουν στην ελληνική κυβέρνηση τι έγινε το 1921 και 1922. Αν δεν υπάρχει κανείς να τους εξηγήσει, εμείς μπορούμε να έρθουμε σαν σφαίρα στο Αιγαίο και να τους διδάξουμε πάλι την ιστορία. Μην ζορίζεστε και μην ενθουσιάζεστε χωρίς λόγο. Ο ελληνικός λαός, που δεν υπολογίζει το δίκαιο του γείτονα, να σταματήσει να αποθρασύνεται», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα