Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν με τα... χίλια πρόσωπα, διέρρευσαν φωτογραφίες με περούκες και μεταμφιέσεις του αρχηγού της Βάγκνερ

Φωτογραφίες του Γεβγκένι Πριγκόζιν με περούκες και περίεργες μεταμφιέσεις, που φέρονται να βρέθηκαν σε έρευνα στο σπίτι του ηγέτη της Βάγκνερ, δημοσιεύθηκαν σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Οι προσωπικές φωτογραφίες του Πριγκόζιν που «διέρρευσαν», φαίνεται να δείχνουν τον ηγέτη του Βάγκνερ σε περίεργες μεταμφιέσεις. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν εικόνες που φέρονται να δείχνουν τον ηγέτη της ομάδας Wagner, Γεβγένι Πριγκόζιν να φοράει διάφορες παράξενες μεταμφιέσεις. Στις φωτογραφίες αυτές, που φαίνεται πως έχουν τραβηχτεί από τις δυνάμεις της

τάξης και δημοσιεύθηκαν ξαφνικά σε δημόσια και ιδιωτικά ρωσικά μέσα ενημέρωσης, εικονίζεται μια μεγάλη και πολυτελής κατοικία, με ένα ελικόπτερο να σταθμεύει στον κήπο.

Αναφέρεται ευρέως ότι οι φωτογραφίες προέρχονται από το προσωπικό άλμπουμ του Πριγκόζιν και διέρρευσαν από την υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) μετά από έφοδο που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του αρχηγού των μισθοφόρων στην Αγία Πετρούπολη. Μια σειρά από φωτογραφίες κοινοποιήθηκαν από μια φιλοκρεμλινική εφημερίδα, που δείχνουν μια ντουλάπα γεμάτη περούκες, καθώς και ένα βίντεο της επιδρομής που κοινοποιήθηκε στη ρωσική κρατική τηλεόραση και φαίνεται να δείχνει έναν αριθμό πλαστών διαβατηρίων στην έπαυλη του ηγέτη της Βάγκνερ. Ορισμένες από τις εικόνες δείχνουν τον Πριγκόζιν να φορά ψεύτικα γένια και μαλλιά. Η έρευνα στην έπαυλη του ιδρυτή της PMC Wagner λέγεται ότι έγινε την ημέρα της ανταρσίας. Όπως προέκυψε, το «αφεντικό» της Wagner χρησιμοποίησε όλα αυτά τα κατασκοπευτικά «εργαλεία» για τα ταξίδια του στο εξωτερικό και για να κρύβεται.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες αυτές, οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας ανακάλυψαν επίσης στη διάρκεια της έρευνάς τους δεσμίδες δολαρίων και ρουβλίων, ράβδους χρυσού, πολυάριθμα όπλα, αλλά επίσης διαβατήρια με διαφορετικά ονόματα. Ο ιστότοπος Fontanka, που έχει την έδρα του στην Αγία Πετρούπολη, ανέφερε επίσης πως μια φωτογραφία με «κομμένα κεφάλια» βρέθηκε στην κατοικία του Πριγκόζιν, οι μισθοφόροι του οποίου κατηγορούνται συχνά για φρικαλεότητες. Ο Fontanka δημοσιοποίησε επίσης μια φωτογραφία που δείχνει μια τεράστια βαριοπούλα σε ένα δωμάτιο του σπιτιού του Πριγκόζιν, η μεταλλική κεφαλή της οποίας φέρει το μήνυμα «Σε περίπτωση σημαντικών διαπραγματεύσεων». Η «βαριοπούλα» είναι ένα από τα σύμβολα της Βάγκνερ, η οποία υπερηφανεύεται ότι χρησιμοποιεί αυτό το όπλο για να εκτελεί ή να βασανίζει άγρια εχθρούς της.

Η ανταρσία

Η ανταρσία της Wagner, στις 24 Ιουνίου, συγκλόνισε τη ρωσική εξουσία την ώρα που αυτή βρίσκεται σε πόλεμο στην Ουκρανία. Οι μαχητές της είχαν καταλάβει για πολλές ώρες ένα γενικό επιτελείο του ρωσικού στρατού στο Ροστόφ (νοτιοδυτική Ρωσία) και κατευθύνθηκαν προς τη Μόσχα. Η εξέγερση τερματίσθηκε το βράδυ της 24ης Ιουνίου με μια συμφωνία που προέβλεπε την αναχώρηση του Πριγκόζιν για τη Λιθουανία. Ο Πριγκόζιν διαβεβαίωσε πως η εξέγερσή του δεν είχε στόχο την ανατροπή της εξουσίας, αλλά τη διάσωση της Βάγκνερ που το ρωσικό γενικό επιτελείο απειλούσε να διαλύσει.

Την ίδια ώρα, το Κρεμλίνο διαβεβαιώνει πως δεν παρακολουθεί τον Γεβγκένι Πριγκόζιν, μετά την αποκάλυψη του προέδρου της Λευκορωσίας ότι ο επικεφαλής της Βάγκνερ βρίσκεται πλέον στη Ρωσία και όχι στη Λευκορωσία, όπως προβλεπόταν από τη συμφωνία με την οποία μπήκε τέλος στην ανταρσία του. «Δεν παρακολουθούμε τις κινήσεις του» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ για τον Πριγκόζιν, προσθέτοντας πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επικοινωνεί «αρκετά συχνά» με τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Νωρίτερα σήμερα, ο Λουκασένκο δήλωσε ότι ο Γεβγκένι Πριγκόζιν δεν βρίσκεται πλέον στο έδαφος της Λευκορωσίας, αλλά στην Αγία Πετρούπολη, διευκρινίζοντας ότι ο αρχηγός της Wagner, στο σπίτι του οποίου έγινε έφοδος από την FSB, είναι ελεύθερος και προσθέτοντας ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν θα εξοντώσει τον Πριγκόζιν».

Photos from allegedly Prigozhin's personal archive appeared online. pic.twitter.com/6YvVvRJvRT

— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) July 6, 2023

#ΓΕΒΓΚΕΝΙ_ΠΡΙΓΚΟΖΙΝ #ΠΕΡΟΥΚΑ #ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΗ #ΕΠΑΥΛΗ #ΡΩΣΙΑ #ΒΑΓΚΝΕΡ
Keywords
Τυχαία Θέματα