Ο Έλον Μάσκ είναι και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Έλον Μασκ διεκδίκησε εκ νέου τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Bloomberg.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla είχε εκτοπιστεί από την κορυφή από τον Bernard Arnault, διευθύνοντα σύμβουλο της γαλλικής μάρκας πολυτελείας LVMH (LVMHF), τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, καθιστώντας τον Musk Νο. 2 στη λίστα για περισσότερο από δύο μήνες.

Από τη Δευτέρα, ωστόσο, το Bloomberg

αναφέρει ότι το ράλι της μετοχής της Tesla ανέβασε τον Musk ξανά στην κορυφή του δείκτη δισεκατομμυριούχων σε πραγματικό χρόνο.

Η καθαρή αξία της περιουσίας του Μασκ ήταν περίπου 187,1 δισεκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα μετά το κλείσιμο των αγορών, σύμφωνα με το Bloomberg, ξεπερνώντας μόλις την περιουσία του Αρνό ύψους 185,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ενώ η μετοχή της Tesla (TSLA) υποχώρησε απότομα πέρυσι εν μέσω της προβληματικής εξαγοράς του Twitter από τον Μασκ και της ευρύτερης πτώσης της αγοράς στον τομέα της τεχνολογίας, οι μετοχές της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων έχουν έκτοτε αυξηθεί το 2023.

Ο Μασκ μπορεί να κατέχει τον σημερινό τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, αλλά κατέχει επίσης το ρεκόρ της μεγαλύτερης περιουσίας που έχει χαθεί ποτέ από κάποιον στην ιστορία. Στα τέλη του περασμένου έτους, ο Μασκ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έχασε ποτέ πλούτο 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων - αφού η καθαρή του αξία διολίσθησε από περίπου 340 δισεκατομμύρια δολάρια τον Νοέμβριο του 2021 σε 137 δισεκατομμύρια δολάρια τον Δεκέμβριο του 2022.

#ΕΛΟΝ_ΜΑΣΚ #ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ #TESLA
Keywords
Τυχαία Θέματα