Ο δήμος Αθηναίων στο City Lab του Ιδρύματος Bloomberg

Στην ετήσια συνάντηση του City Lab, στο Ντιτρόιτ των Ηνωμένων Πολιτών Αμερικής συμμετέχει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Στο City Lab συμμετέχουν περισσότεροι από 50 δήμαρχοι από όλο τον κόσμο και διοργανώνεται από την οργάνωση Bloomberg Philanthropies, το περιοδικό The Atlantic και το Aspen Institute.

Είναι η ετήσια συνάντηση δημάρχων, ακαδημαϊκών, επιστημόνων και ειδικών

στην αστική ανάπτυξη, καλλιτεχνών και ακτιβιστών με κεντρικό αντικείμενο την καινοτομία στον δημόσιο τομέα και τη διακυβέρνηση. Στο πλαίσιο του City Lab θα ανακοινωθούν από τον πρώην δήμαρχο Ν. Υόρκης και επιχειρηματία Μάικελ Μπλούμπεργκ (Michael Bloomberg) οι νικητές του βραβείου καινοτομίας Mayor Challlenge, το οποίο η Αθήνα είχε κερδίσει το 2014 για το πρόγραμμα ΣυνΑθηνά.

Απόψε ο κ. Καμίνης θα συμμετάσχει σε πάνελ συζήτησης με θέμα "City Innovation: What's new in 85 City Halls across the Globe" και θα συζητήσει με τον δήμαρχο του Σαν Χοσέ, Σαμ Λικάρντο (Sam Liccardo), δήμαρχο της οικονομικής και πολιτικής πρωτεύουσας της Silicon Valley στην Καλιφόρνια. Οι δύο πόλεις έχουν επιλεγεί από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης ως βέλτιστα παραδείγματα καινοτομίας σε διαφορετικούς τομείς. Η Αθήνα στην κοινωνική καινοτομία και το Σαν Χοσέ στην τεχνολογική.

Keywords
Τυχαία Θέματα