Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν θα πάει στη σημερινή ορκωμοσία της κυβέρνησης

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν θα πάει στη σημερινή ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης του «OPEN».

Ο λόγος που ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα παρευρεθεί είναι, η ρήξη που προκλήθηκε μεταξύ Εκκλησίας και Κυβέρνησης με φόντο τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό και την απόφαση για τη μη τέλεση λειτουργίας τα Θεοφάνια λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Προσφυγή στο ΣτΕ για τον εορτασμό των Θεοφανίων προαναγγέλλει η εκκλησία, φθάνοντας στα άκρα την κόντρα με την κυβέρνηση.

Στα

άκρα φαίνεται ότι οδηγείται η κόντρα κυβέρνησης και εκκλησίας για τον εορτασμό των Θεοφανίων με την τελευταία να προσφεύγει στο ΣτΕ σχετικά τον αγιασμό των υδάτων.

Η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει ημερομηνία 4 Ιανουαρίου 2021 και σε αυτή μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι:

η παρουσία πιστών εντός των εκκλησιών και την εορτή των Θεοφανίων θα είναι με αναλογία ένας ανά 15 τμ, με ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων και μέγιστο αριθμό πιστών εντός των ναών (έως 375 τμ) τους 25.

Σε μητροπολιτικούς ναούς οι πιστοί θα φτάνουν τους 50 εντός των εκκλησιών

Αντίθετα με όσα αποφασίστηκαν από την Κυβέρνηση, η Ιερά Σύνοδος εμμένει στη θέση της πως οι ναοί θα πρέπει ανοίξουν για τους πιστούς για τον εορτασμό των Θεοφανίων και μάλιστα για τον ίδιο λόγο με εγκύκλιο που εστάλη σε όλες τις Μητροπόλεις της χώρας ανακοινώνει ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Νέα κυβέρνηση: Σε τρεις ομάδες σήμερα η ορκωμοσία

Σε τρεις διαφορετικές ομάδες θα γίνει σήμερα Τρίτη η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στις 11.00, στις 11.45 και στις 12.30.

Keywords
Τυχαία Θέματα