Νύχτα «Φαρ Ουέστ» στην Αθήνα με 2 νεκρούς, 4 τραυματίες και 1 σύλληψη ( βίντεο - εικόνες)

Η γυναίκα που συνελήφθη φέρεται να οδηγούσε το όχημα από το οποίο ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί και με το οποίο παρασύρθηκε ένας από τους εμπλεκομένους

Σε θρίλερ εξελίχθηκε μία διαφαινόμενη παρεξήγηση σε ένα πρατήριο καυσίμων στα Κάτω Πατήσια, η οποία όμως μετατράπηκε σε -όχι μία αλλά- δύο συμπλοκές με πυροβολισμούς που κινητοποίησαν την ΕΛ.ΑΣ, και είχαν ως τελικό απολογισμό τον θάνατο δύο ατόμων και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων.

Τα δύο αιματηρά συμβάντα σε Κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους έγιναν

σε μικρό χρονικό διάστημα και τελικά συνδέονται άμεσα μεταξύ τους.

Στη σύλληψη μιας γυναίκας προχώρησαν οι αρχές για την ένοπλη συμπλοκή που σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στην Αττική με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων στα Κάτω Πατήσια και τους Αγίους Αναργύρους.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ, ένας άνδρας φέρεται να ξεκίνησε τους πυροβολισμούς μέσα από όχημα που φέρεται να οδηγούσε η γυναίκα που συνελήφθη.

Ο δράστης αφού πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα ένα άτομο, διέφυγε με αυτοκίνητο που έκλεψε από πολίτη υπό την απειλή όπλου.

Κάτω Πατήσια: Εκτός κινδύνου οι τραυματίες αστυνομικοί της αιματηρής καταδίωξης – Η επίσκεψη Θεοδωρικάκου στο νοσοκομείο

Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών μετέβη αργά το βράδυ του Σαββάτου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, προκειμένου να επισκεφθεί τους δύο αστυνομικούς που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της αιματηρής καταδίωξης στα Κάτω Πατήσια.

Παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Σκούμα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος συνομίλησε με τους δύο τραυματίες αστυνομικούς και ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας τους.

«Μιλήσαμε με τους δύο αστυνομικούς μας, μαζί με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι γιατροί μας ενημερώνουν ότι είναι εκτός κινδύνου. Θέλω να πω δημοσίως ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δύο αστυνομικούς γιατί έδρασαν με αυτοθυσία για να σώσουν τους πολίτες στα Πατήσια από τους δύο κακοποιούς.

Πληροφορηθήκαμε τα νέα καθώς ήμασταν δίπλα στους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, σε μια δύσκολη γειτονιά, όπου και εκεί ενισχύονται καθημερινά όλο και περισσότερο τα μέτρα αστυνόμευσης με σκοπό να στηριχθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.
Και πάλι ευχαριστώ στους δύο αστυνομικούς για τον επαγγελματισμό τους και την αποφασιστικότητα τους».

{https://youtu.be/8fGkaRd0W5o}

Οταν ξεκίνησε το πραγματικά απίστευτο περιστατικό ο Τάκης Θεοδωρικάκος βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, όπου πραγματοποιούσε επίσκεψη. Μόλις ενημερώρθηκε για το τι συνέβη μετέβη στο νοσοκομείο για να δει τους τραυματίες αστυνομικούς. Μαζί του στο 401 βρέθηκε και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ.

{https://twitter.com/theodorikakosp/status/1543326946909736961?s=20&t=x3FquTgG2_2U7NZ5zFDcKA}

Τι συνέβη

Όλα ξεκίνησαν στις 21.30 του Σαββάτου, όταν οπότε έπεσαν πυροβολισμοί στην οδό Κουρτίδου στα Κάτω Πατήσια. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο και λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο δράστης του πυροβολισμού, στη συνέχεια έφυγε από το σημείο με αυτοκίνητό και στο δρόμο, φέρεται να τραυμάτισε ακόμα ένα άτομο στην προσπάθειά του να διαφύγει.

Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και άρχισαν να τον καταδιώκουν μέχρι και τους Αγίους Αναργύρους όπου ο δράστης έπεσε τελικά νεκρός μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών. Παράλληλα, τραυματίστηκαν και δύο αστυνομικοί, ο ένας στην ωμοπλάτη και στο πόδι και ο δεύτερος στο πόδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης που έπεσε νεκρός, έκανε και ληστεία σε βενζινάδικο, στη λεωφόρο Δημοκρατίας.

Βίντεο ντοκουμέντο από χρήστη που ανέβηκε στο Twitter τη στιγμή των πυροβολισμών:

{https://twitter.com/GrandOldRight/status/1543323944027029506}

Στα Κάτω Πατήσια και στη συμβολή με την οδό Γεωργίου Νάζου, οι οδηγοί δύο ΙΧ αυτοκινήτων διαπληκτίστηκαν και ο ένας εξ αυτών έβγαλε πιστόλι και πυροβόλησε τον άλλον τραυματίζοντάς τον.

Ο συνοδηγός του ατόμου του τραυματίστηκε, βγήκε στον δρόμο και άρχισε να τρέχει με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει άλλο όχημα και να τον τραυματίσει.

Στη συνέχεια ο ένοπλος άνδρας, ο οποίος φέρεται να οδηγούσε ένα κλεμμένο μαύρο ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Toyota, κινήθηκε προς την περιοχή των Αγίων Αναργύρων όπου σταμάτησε σε βενζινάδικο και με την απειλή πιστολιού λήστεψε τον υπάλληλο που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή εκεί.

{https://youtu.be/QcuW4_oujb4}

Λίγο αργότερα, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, αστυνομικοί εγκλώβισαν το ύποπτο όχημα και ζήτησαν από τον οδηγό να κατέβει, όμως αυτός πυροβόλησε προς το μέρος τους τραυματίζοντας τους δύο αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του δράστη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το άτομο επιχείρησε να διαφύγει προς καταυλισμό Ρομά της περιοχής.

{https://youtu.be/XJLPAcPMqyc}

Φωτογραφία από το καταστήμα που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το συμβάν:

Σύμφωνα με μάρτυρα που βρισκόταν στο σημείο, «καθόμασταν έξω και ξαφνικά ακούσαμε πυροβολισμούς. Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν πυροτεχνήματα. Μετά συνειδητοποιήσαμε τι έγινε στα 50 μέτρα.

Είδαμε έναν αστυνομικό που κούτσαινε και άλλον έναν που ήταν πεσμένος. Φοβηθήκαμε, δεν πλησιάσαμε πολύ. Κάποιοι λένε ότι έχει ληστέψει ένα μαγαζι και την ώρα που περνούσαν οι αστυνομικοί «έπεσαν» τυχαία επάνω του», αναφέρει ο μάρτυρας.

{https://youtu.be/jbAmD719lbc}

#ΑΓΙΟΙ_ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ #ΚΑΤΩ_ΠΑΤΗΣΙΑ #ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ #ΝΕΚΡΟΙ #ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ #ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Νύχτα Φαρ Ουέστ, Αθήνα,nychta far ouest, athina