Ντροπή: Αλλοίωσαν στο ΑΠΕ τη συνέντευξη Πολάκη που έλεγε ότι οι νεκροί "θόλωσαν" την εικόνα της κυβέρνησης

Σάλο έχει προκαλέσει η "αλοίωση" από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, του σημείου της συνέντευξης Πολάκη όπου μιλούσε για τους νεκρούς από τη Φωτιά στο Μάτι που "θολώνουν" την εικόνα. Η λέξη έχει αντικατασταθεί στην δωρεάν έκδοση του ΑΠΕ με τη λέξη "μαυρίζει".

Εντύπωση προκαλεί η διπλή εκδοχή της συνέντευξης Πολάκη, από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ενώ στη συνδρομητική έκδοση που χρησιμοποιούν επαγγελματίες των ΜΜΕ και

μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα, στο σημείο που ο κ. Πολάκης αναφέρεται στους νεκρούς από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι κάνει λόγο ότι "θολώνουν την εικόνα", στην δωρεάν έκδοση της ιστοσελίδας, που είναι ανοιχτή για το ευρύ κοινό, η φράση "θολώνουν την εικόνα " έχει αντικατασταθεί με τη φράση "μαυρίζουν την εικόνα".

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας είχε πει τα παρακάτω:

"Επειδή βρέθηκα από τις πρώτες στιγμές μέσα στις εξελίξεις και έζησα από κοντά όλη εκείνη τη νύχτα, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι το σύνολο των μηχανισμών του κράτους, από τα ένστολα τμήματα (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Ένοπλες Δυνάμεις κ.λπ.), μέχρι την Περιφέρεια, τους δήμους, την Πολιτική Προστασία, τις υγειονομικές δομές κ.λπ., ανταποκρίθηκαν θετικά και λειτούργησαν αποτελεσματικά, όσο και αν ο τελικός αριθμός θυμάτων «θολώνει» την εικόνα.

Πρέπει να υπολογίσετε ότι εκκενώθηκε συνολικός πληθυσμός περίπου 13.500 ανθρώπων από την περιοχή και μεταξύ αυτών απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από τον κίνδυνο 1.200 παιδιά από κατασκηνώσεις και 1.000 περίπου άτομα εγκλωβισμένα σε παραλίες. Λάθη και αστοχίες μπορεί να έγιναν μέσα στο ξεδίπλωμα της γιγαντιαίας αυτής επιχείρησης έκτακτης ανάγκης, αλλά ακόμα κι αυτά θα αξιολογηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες (όπου υπάρχουν) αμέσως μετά το πέρας της γενικής κατάστασης συναγερμού, ετοιμότητας και αντιμετώπισης των συνεπειών, στην οποία είμαστε ακόμα."

Πολάκης: Το κράτος λειτούργησε αποτελεσματικά - Οι νεκροί «θολώνουν» την εικόνα
Keywords
Τυχαία Θέματα