Ντεμπούτο Πινέδα με ΑΕΚ, θετικό το πρώτο δείγμα της Ένωσης που νίκησε 2-0 την πιο έτοιμη Γκενκ

Θετικό ήταν το πρώτο δείγμα γραφής της ΑΕΚ απέναντι σε μια πιο έτοιμη ομάδα, όπως η Γκενκ που ετοιμάζεται για την πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα.

Η Ένωση στο πρώτο της κατάφερε να νικήσει μέσα στο Βέλγιο με 2-0 τη Γκενκ ενώ είδηση συνιστά και το ότι ο Πινέδας έκανε το ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα Ντεμπούτο για τον Πινέδα.

Μόλις στο 3’ η ΑΕΚ κατάφερε να πετύχει το πρώτο γκολ

της σεζόν, έστω και σε ανεπίσημο ματς. Ο Μάνταλος εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ, ο Μήτογλου έπιασε την κεφαλιά και ο Μουνιός -στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα- πέτυχε αυτογκόλ (0-1).

Η Γκενκ προσπάθησε να αντιδράσει, ο Σιμάνσκι χρεώθηκε με αυστηρό πέναλτι, αλλά ο Αθανασιάδης έδιωξε την εκτέλεση του Ντέσερς στο 13’. Ο Έλληνας τερματοφύλακας νίκησε και πάλι τον αντίπαλο σέντερ φορ, σε τετ-α-τετ στο 23’.

Η ΑΕΚ έπαιξε πιο... συντηρητικά τα επόμενα λεπτά, κοιτάζοντας να μην αφήσει διαδρόμους προς την περιοχή της, ωστόσο στο 33’ έκανε το 0-2. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Μήτογλου, με τον Έλληνα αμυντικό να σκοράρει μέσα από τη μικρή περιοχή.

Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους (45’) και μετά από βαθιά μπαλιά, ο Λιβάι Γκαρσία σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Κουέστα έβαλε την προβολή και έστειλε την μπάλα να περάσει κόρνερ.

Η ΑΕΚ προχώρησε σε μια... ενδεκάδα αλλαγές με την έναρξη της επανάληψης, με τον Αλμέιδα να δίνει την ευκαιρία στον Πινέδα, για να κάνει το ντεμπούτο του με τους κιτρινόμαυρους!

Η ενδεκάδα της Ένωσης στο δεύτερο ημίχρονο: Χατζηεμμανουήλ, Μισλέν, Κορνέζος, Λάτσι, Μοχαμάντι, Μουστακόπουλος, Πινέδα, Μπότος, Μαχαίρας, Γιούσης, Κοσίδης

Η Ένωση... πάτησε και πάλι καλά στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, στο 58’ είδε τον Μπότο να βγαίνει σε θέση τετ-α-τετ, αλλά ο Αρτέγκα τον έκοψε τη στιγμή που είχε «οπλίσει». Ο Πινέδα έδειξε καλά στοιχεία, ενώ δραστήριοι ήταν και οι Μαχαίρας, Γιούσης και Μπότος. Η ΑΕΚ δεν έχασε τον έλεγχο του ματς μέχρι το τέλος του.

#ΑΕΚ #ΦΙΛΙΚΟ #ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα