Νόνικα Γαληνέα: Ο μεγάλος έρωτας με τον Αλέκο Αλεξανδράκη, ο χωρισμός και ο Δημήτρης Χορν

Έφυγε από τη ζωή σήμερα η ηθοποιός Νόνικα Γαληνέα, σκορπίζοντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο.

Η γοητευτική και επιτυχημένη ηθοποιός, Νόνικα Γαληνέα, άφησε την τελευταία της πνοή στις 2 Ιουνίου 2023, σε ηλικία 84 ετών.

Η Νόνικα Γαληνέα πέρα από ταλαντούχα ηθοποιός υπήρξε επίσης συγγραφέας, μεταφράστρια και επιχειρηματίας.

Πέρα από την αφοσίωσή της στο θέατρο και τον κινηματογράφο, ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του εαυτού της ήταν και ο «θυελλώδης» έρωτάς της με τον ηθοποιό, Αλέκο Αλεξανδράκη.

Συγκεκριμένα, μετά τον γάμο με τον Νίκο Μουτούση με τον οποίο απέκτησαν τρεις κόρες, η Νόνικα Γαληνέα έζησε για 21 χρόνια έναν δυνατό έρωτα με τον αείμνηστο Αλέκο Αλεξανδράκη.

Η γνωριμία και η πρώτη «σπίθα»

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης γνώρισε τη Νόνικα Γαληνέα το 1969 στη σκηνή του θεάτρου Μετροπόλιταν στη Λ. Αλεξάνδρας που παιζόταν το έργο «Μεγάλα Χρόνια» του Γεώργιου Ρούσσου. Όπως θα αποδεικνυόταν στη συνέχεια ήταν κεραυνοβόλος έρωτας.

Η ηθοποιός ήταν τότε σε διάσταση με τον σύζυγό της, ενώ ο γάμος του Αλεξανδράκη με την Ελβετίδα Βερένα Γκάουερ ανήκε στο παρελθόν.

Ήταν ζευγάρι για 21 χρόνια, αλλά δεν παντρεύτηκαν ποτέ. Ήταν μια δυνατή σχέση με έρωτα και συνεργασίες επί σκηνής, αφού υπήρξαν ένα από τα πιο διάσημα θεατρικά ζευγάρια στην Ελλάδα.

Όπως είχε αποκαλυφθεί μέσα από την βιογραφία της «Η ζωή μου», Τότε ο Αλέκος Αλεξανδράκης περίμενε το πρώτο του παιδί με τη σύζυγό του.

«Δε φανταζόμουν ότι θα του άρεσα»

Στο βιβλίο της αναφέρει:

«Με τον Αλέκο, πρωτοδουλέψαμε μαζί στο θέατρο Μετροπόλιταν της λεωφόρου Αλεξάνδρας, στα ‘Μεγάλα Χρόνια’ του Γεωργίου Ρούσσου, ένα έργο για τη ζωή του Διονυσίου Σολωμού, που το σκηνοθετούσε ο Αλέξης Μινωτής. Ήξερα πως ήταν παντρεμένος και είχε ένα αγοράκι. Δεν είχαμε ανταλλάξει ποτέ κουβέντα εκτός από καλημέρα και επειδή δεν τολμούσα να τον κοιτάω, πήγαινα από πίσω του και κοίταζα το σβέρκο και τα μαλλιά του. Ήταν πολύ ωραίος. Ένιωθα μεγάλη έλξη, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν πως μια μέρα, σύντομα, θα είμαστε ζευγάρι. Δεν φανταζόμουν καν πως του άρεσα».

{https://youtu.be/qCEZBrw7_Og}

Ο χωρισμός και η αιτία

Η Νόνικα Γαληνέα και Αλέκος Αλεξανδράκης χώρισαν το 1991.

Η ίδια αναφερόμενη μέσα στη βιογραφία της στον χωρισμό της με τον Αλέκο Αλεξανδράκη αλλά και την αιτία που τους έκανε να τραβήξουν διαφορετικούς δρόμους, γράφει:

«Χωρίσαμε με τον Αλέκο με πολύ κόπο, διατηρώντας πάντα μια πολύ ουσιαστική σχέση και αντιμετωπίζοντας το χωρισμό μας με αλήθεια και σεβασμό. Αυτό έσωσε τη σχέση μας».

Όπως θα αποκάλυψε αρκετά χρόνια αργότερα, ένας λόγος που χώρισε από τον Αλέκο Αλεξανδράκη, ήταν ο Δημήτρης Χορν.

Αρκετά χρόνια αργότερα ερωτώμενη για τις απώλειες τόσο του Δημήτρη Χορν όσο και του Αλέκου Αλεξανδράκη είχε δηλώσει:

«Καθόλου δεν με σημάδεψε και δεν μου λείπει ο Χορν. Αντιθέτως, είχα έρθει σε τρομερή ρήξη τότε μαζί του. Ένας λόγος που χώρισα τον Αλέκο ήταν αυτός» αναφέρει η ηθοποιός στην Freddo χωρίς να λέει κάτι περισσότερο γύρω από το πως έγινε αιτία του χωρισμού τους: «Δεν θέλω να μπω σε τέτοιες λεπτομέρειες τώρα, μετά από τόσα χρόνια».

Χωρίς να σχολιάσει με λεπτομέρειες, ακόμη και τότε, πώς ο Δημήτρης Χορν αποτέλεσε αιτία χωρισμού για έναν τόσο δυνατό έρωτα.

#ΝΟΝΙΚΑ_ΓΑΛΗΝΕΑ #ΘΑΝΑΤΟΣ #ΑΛΕΚΟΣ_ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα