Νίκος Γεωργιάδης: «Κωφεύουν» τα ελληνικά ΜΜΕ, την ώρα που στη Μολδαβία είναι πρώτο θέμα (vid)

Η καταδικαστική απόφαση για ασέλγεια του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Γεωργιάδη, βρίσκεται στο προσκήνιο, με την κυβέρνηση να περνά στην αντεπίθεση, ζητώντας απαντήσεις από την Νέα Δημοκρατία.

Ωστόσο, αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η είδηση δεν έχει πάρει διαστάσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι αναρτήσεις και ο τηλεοπτικός χρόνος που δόθηκε για το εν λόγω θέμα είναι πολύ περιορισμένος.

Στα πρωτοσέλιδα του Τύπου και των ιστοσελίδων της Μολδαβίας φιγουράρει η είδηση της καταδίκης του Νίκου Γεωργιάδη για συμμετοχή του σε κύκλωμα παιδεραστίας.

«Εδώ και δύο μέρες το Μέγαρο Μαξίμου με χυδαίο τρόπο επιχειρεί να εκμεταλλευθεί πολιτικά μια αυστηρά προσωπική υπόθεση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από αυτούς που συστηματικά κυλούν στη λάσπη την πολιτική ζωή της χώρας», προσθέτει η Νέα Δημοκρατία.

«Το επαναλαμβάνουμε λοιπόν: Ο κ. Νίκος Γεωργιάδης δεν είναι σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, δεν προσφέρει υπηρεσίες στη Νέα Δημοκρατία και η κομματική του ιδιότητα έχει ανασταλεί μέχρις ότου τελεσιδικήσει η υπόθεσή του», υπογραμμίζει η Νέα Δημοκρατία.

Βέβαια, η υπόθεση κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή, μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Νίκου Γεωργιάδη.

Τον Νοέμβριο του 2010 ο Νίκος Γεωργιάδης προσήχθη από τις μολδαβικές Αρχές λόγω της εμπλοκής του σε κύκλωμα trafficking. Εκείνη την περίοδο ήταν σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών της Μολδαβίας και απεσταλμένος του ΟΗΕ στη συγκεκριμένη χώρα. H μολδαβική αστυνομία έπειτα από αστυνομική έρευνα και επιχείρηση (η οποία ξεκίνησε ως αποτέλεσμα πιέσεων διαφόρων ΜΚΟ κατά της εμπορίας ανθρώπων) κατάφερε να εξαρθρώσει ένα μεγάλο κύκλωμα παιδοφιλίας.

Το εν λόγω κύκλωμα εμπορευόταν ανήλικους από εννέα έως 16 χρονών, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, το διαδίκτυο και τη σελίδα www.gaymoldova.md, η οποία λειτουργούσε ως «δειγματολόγιο» αφού περιείχε πληροφορίες και φωτογραφίες των ανηλίκων. Συνήθως τα θύματα ήταν παιδιά από ορφανοτροφεία ή φτωχές οικογένειες, τα οποία χρησιμοποιούσε το κύκλωμα γνωρίζοντας πως δεν υπάρχει κανένας να τα προστατέψει.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στο φως είχαν έρθει καταγγελίες παιδιών, που υποστήριζαν ότι ο Νίκος Γεωργιάδης έχει προβεί σε ασελγείς πράξεις.

Όπως επεσήμανε η Όλγα Σιέκλεϊ -μια από τις δημοσιογράφους, που έκανε τις αποκαλύψεις για το κύκλωμα παιδοφιλίας, ο Μίσα (ένας ανήλικος) της είπε ότι χρηματίστηκε. Σύμφωνα τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί στη Μολδαβία, γίνεται αναφορά σε παιδί 15 ετών.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι είχε δηλώσει για την υπόθεση και το κύκλωμα των παιδεραστών η Μολδαβή δικηγόρος στον δημοσιογράφο Κώστα Αργυρό.

Διαβάστε ακόμη: «Σημαία» για την κυβέρνηση η καταδίκη για ασέλγεια του Νίκου Γεωργιάδη - Σφοδρή επίθεση προς την ΝΔ

Keywords
Τυχαία Θέματα