Νικολόπουλος: Είχαν προκηρυχθεί θέσεις για τη ΜΕΘ Ζακύνθου αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση

Απαντήσεις στις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ που σε ανακοινώσεις της αναφέρει ότι στο Νοσοκομείου της Ζακύνθου, το τελευταίο διάστημα, πέθαναν τρεις ασθενείς περιμένοντας ένα δωμάτιο στην εντατική, έδωσε μιλώντας «Στο Κόκκινo» ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτης Νικολόπουλος.

Ο κ. Νικολόπουλος

υποστήριξε ότι οι συγκεκριμένες αναφορές είναι εν μέρει αληθείς καθώς κανείς δεν μπορεί να προδικάσει εάν οι τρεις έμπαιναν σε ΜΕΘ δεν θα πέθαιναν. «Ο ένας μάλιστα έχασε τη ζωή του όντας σε ΜΕΘ. Μιλάμε για περιστατικά που είναι επιβαρυμένα.

Έπεσαν και μαζεμένα λόγω εποχής και λοιμώξεων της γρίπης. Δεν ήταν χειρουργικά περιστατικά, ήταν θέμα παρακολούθησης. Η παρακολούθηση αυτή έγινε σε θάλαμο της παθολογικής κλινικής, παρουσία εντατικολόγου, διορισμένου από το 2017.

Είχε γίνει τότε η προσπάθεια η μονάδα που υπάρχει να ξεκινήσει να λειτουργεί με κάποια κρεβάτια που θα μπορούσαν να κρατήσουν ασθενείς», σημείωσε ο κ. Νικολόπουλος ο οποίος παραδέχθηκε φυσικά ότι θα ήταν καλύτερα οι τρεις να είχαν νοσηλευτεί στην εντατική χωρίς αυτό να προδικάζει όμως το αποτέλεσμα.

Όπως εξήγησε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ ενώ υπήρχε το αίτημα μετακομιδής συνολικά το ΕΚΑΒ είχε πολλά αιτήματα να διαχειριστεί τα οποία δεν μπορούσε να διαχειριστεί με την έννοια να βρεθεί κρεβάτι.

Το ΕΚΑΒ είχε πανελλαδικά 49 αναμονές για κρεβάτι εντατικής που κατάφερε να διεκπεραιώσει, τις ημέρες αυτές, τις 9. Ο κ. Νικολόπουλος θύμισε επίσης ότι στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου υπάρχει από το 2012 η κατάλληλη υποδομή για τη λειτουργία κλινών εντατικής όμως όταν το 2017 έγιναν προκηρύξεις για την κάλυψη των θέσεων που απαιτούνται στο μόνο που υπήρξε αποτέλεσμα ήταν ο διορισμός ενός εντατικολόγου. «Δεν είχαμε ενδιαφέρον για τις θέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού προκειμένου να ανοίξουν έστω κάποια κρεβάτια της ΜΕΘ.

Διευκολύνεται ίσως καλύτερα τώρα η κατάσταση και είναι σε εξέλιξη να προχωρήσει, με τη νέα διαδικασία, πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού ώστε να ενισχυθεί συνολικά η νοσηλευτική υπηρεσία.

Αργότερα θα υπάρξει πρόσκληση από του Υπουργείο για την πρόσληψη εντατικολόγων.

Αντίστοιχη κατάσταση υπάρχει και στην Κεφαλονιά όπου εκεί δεν είχαμε καθόλου ενδιαφέρον στις προκηρύξεις που είχαν γίνει και φοβάμαι ότι ειδικά στα Ιόνια Νησιά θα έχουμε πρόβλημα.

Ήδη το αντιμετωπίζουμε με θέσεις που βγαίνουν για διάφορες ειδικότητες και δεν έχουμε ενδιαφέρον από γιατρούς. Έχει προκηρυχθεί θέσει παθολόγου στο Νοσοκομείο Αργοστολίου και δύο φορές έχει βγει άγονη η θέση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα