Νέος εποπτεύων στην Εισαγγελία Διαφθοράς - Αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Μπρακουμάτσος

Ορίστηκε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παν. Μπρακουμάτσος - Αντικαταστάθηκε ο προκάτοχός του Ιωάννης Αγγελής - Είχε υποβάλλει αναφορά και το είχε ζητήσει ο ίδιος.

Την εποπτεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς, η οποία χειρίζεται αυτή την εποχή σημαντικότατες υποθέσεις, μεταξύ των οποίων οι υποθέσεις Novartis, KEΕΛΠΝΟ και άλλες, ανέλαβε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Μπρακουμάτσος μετά την αντικατάσταση του αντεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή.

Ο Ιωάννης Αγγελής είχε αναλάβει σχετικά καθήκοντα πριν

από τρεις μήνες, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες αντικαταστάθηκε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου μετά από αναφορά που υπέβαλε ο ίδιος και στην οποία ζήτησε την αντικατάστασή του.

Η αναφορά Αγγελή διέψευδε δημοσίευμα " Η Δημοκρατία", σύμφωνα με το οποίο σε συνάντηση στη Βιέννη μεταξύ των εισαγγελέων Διαφθοράς, στην οποία και ως εποπτεύων και ο ίδιος μετείχε, δόθηκαν στοιχεία για πρώην υπουργό από Aμερικανούς και oι Έλληνες εισαγγελείς αρνήθηκαν να παραλάβουν με το επιχείρημα ότι ήταν προϊόντα υποκλοπής.

Το γεγονός αυτό έχει διαψεύσει και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ η Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέβαλε προσπάθεια να παραμείνει ο κ. Αγγελής, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να τον μεταπείσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα