Νέοι δικαιούχοι self test

Οι... δικαιούχοι των self test πολλαπλασιάζονται καθώς το μέτρο των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων για τον κορονοϊό επεκτείνεται στον ενήλικο πληθυσμό της χώρας.

Μέχρι σήμερα οι γονείς είχαν την έγνοια του self test για τα παιδιά τους που πηγαίνουν στο σχολείο και δεν έχουν εμβολιαστεί. Από σήμερα όμως το σκηνικό αλλάζει μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου.

Πλέον, καλούνται και οι ενήλικες, ανεμβολίαστοι και εμβολιασμένοι,

να υποβληθούν σε self test ενόψει των Χριστουγέννων που πλησιάζουν και θα φέρουν τους Έλληνες μαζεμένους γύρω από τα γιορτινά τραπέζια.

Όπως έγινε γνωστό από τον πρωθυπουργό, ενόψει των γιορτών η πολιτεία προχωρά σε ένα ακόμη συμπληρωματικό μέτρο. Συγκεκριμένα, στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα διατεθεί δωρεάν ένα self-test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του κορονοιού πριν από τα Χριστούγεννα.

Η ίδια ακριβώς... άσκηση προετοιμασίας θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου ώστε να παρακολουθηθεί ακόμη περισσότερο η πορεία της μετάδοσης της πανδημίας κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Αναλυτικές ανακοινώσεις για το θέμα των self test θα κάνει αύριο, Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Την ίδια ώρα, μέσω της Πολιτικής Προστασίας θα δοθούν ακόμα 20 εκατομμύρια self-tests για τις ανάγκες των σχολείων μέσα στους επόμενους μήνες.

Επέκταση του μέτρου των self test

Το μέτρο αναμένεται να επεκταθεί αν η κυβέρνηση, μετά την παροχή δωρεάν self test αποκτήσει καλύτερη εικόνα για την πανδημία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα υπάρχει υποχρεωτικότητα της δήλωσης των self test, ωστόσο, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ισχυρή σύσταση δήλωσης στο self-testing.gov.gr. Παρόλο που δεν θα είναι υποχρεωτική η δήλωση, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ισχυρή σύσταση έτσι ώστε οι πολίτες να δηλώσουν τα test για να υπάρξει καλύτερη εικόνα της πανδημίας, ιδίως τώρα που η μετάλλαξη Όμικρον έχει κάνει την εμφάνισή της στην Ευρώπη.

Το Dnews πριν από κάποιους μήνες, είχαν ασχοληθεί εκτεταμένα με τα self test και πως αυτά, με την γιγάντωση του εμβολιασμού είχαν εξαφανιστεί από προσώπου γης. Αυτό, εφόσον προχωρήσει το συγκεκριμένο μέτρο, και κριθεί από την κυβέρνηση ότι αποδίδει, αναμένεται να επιστρέψουν στη ζωή τα self test και των εμβολιασμένων μόνιμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέοι,neoi