Νέο επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη με μαθητή που αρνήθηκε να κάνει self test

Νέο περιστατικό με αντίδραση σε ότι αφορά τα self test σε μαθητές σημειώθηκε σήμερα σε Λύκειο της Θέρμης.

Σύμφωνα με πληροφορίες διενεργείται έρευνα από το αστυνομικό τμήμα Θέρμης σε συνεννόηση με τον Εισαγγελέα σχετικά με μαθητή λυκείου που αρνούνταν να υποβληθεί σε self test ενώ κάποια στιγμή είχαν συγκεντρωθεί και 4-5 άτομα υπέρ του μαθητή έξω από το σχολείο.

O μαθητής του σχολείου, πήγε το πρωί μαζί με τον πατέρα του και απαιτούσε να μπει στην τάξη χωρίς να έχει κάνει το απαιτούμενο

self test παρόλο που είναι υποχρεωτικό.

Ακολούθησε μεγάλη αναστάτωσε με λεκτικές αντιπαραθέσεις. Το αποτέλεσμα ήταν να μην γίνει σήμερα μάθημα στη συγκεκριμένη τάξη, ενώ στις υπόλοιπες, το μάθημα έγινε κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έχει ζητήσει από την αστυνομία να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία και να σχηματίζεται δικογραφία για διέγερση σε ανυπακοή στις περιπτώσεις που χρήστες του Διαδικτύου καλούν, μέσω αναρτήσεων, να μην εφαρμόζεται το μέτρο του self-test.

Αφορμή για την εισαγγελική παραγγελία αποτέλεσαν αντιδράσεις που είχαν εκδηλωθεί σε Λύκειο της δυτικής Θεσσαλονίκης, όταν δεν επιτράπηκε σε μαθητή να προσέλθει στο μάθημα, επειδή αρνήθηκε να προσκομίσει το υποχρεωτικό self-test.

Μάλιστα για τη μητέρα του εν λόγω μαθητή είχε ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα