Νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στη Μαλακάσα από τον δήμο Ωρωπού και την Περιφέρεια Αττικής

Ένα σοβαρό πρόβλημα στη Μαλακάσα, αυτό του οδικού φωτισμού, οδεύει πλέον προς επίλυσή του. Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού στη λεωφόρο Μαλακάσας-Ωρωπού.

Το έργο προβλέπει τοποθέτηση φωτιστικών από τη διασταύρωση της λεωφόρου με την Π.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης έως τη συμβολή της με την οδό Μικράς Ασίας. Είναι προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ και αναμένεται να αναβαθμίσει τη λεωφόρο σ' έναν ασφαλή αυτοκινητόδρομο.

Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις που προβλέπονται είναι:

Κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού στα τμήματα όπου δεν υπάρχει, με φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED και με στόχο τη μεγαλύτερη φωτεινότητα, τη λιγότερη κατανάλωση ενέργειας και το λιγότερο κόστος συντήρησης. Αντικατάσταση υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων, με νέα φωτιστικά τεχνολογίας LED, για την ενεργειακή αναβάθμιση του δικτύου. Το νέο δίκτυο θα κατασκευαστεί με ιστούς FRP παθητικής ασφάλειας, καθώς κατά μήκος της συγκεκριμένης λεωφόρου δεν υπάρχουν στηθαία ασφαλείας.

«Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του οδικού δικτύου στον δήμο μας ήταν βασική προτεραιότητα από την ανάληψη των καθηκόντων μας πριν από τρία χρόνια. Θ' αλλάξει δραστικά τη μετακίνηση κατοίκων και επισκεπτών στον δήμο μας, τόσο σε επίπεδο ασφάλειας, όσο και σε επίπεδο ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας», τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Ωρωπού και πρόσθεσε: «Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη προχωρούμε στην υλοποίηση του έργου, που θα προσφέρει ασφάλεια και ποιότητα στις μετακινήσεις, πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες και ανάπτυξη στον τόπο μας».

#ΓΙΩΡΓΟΣ_ΠΑΤΟΥΛΗΣ #ΜΑΛΑΚΑΣΑ #ΔΡΟΜΟΙ #ΦΩΤΙΣΜΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα