Νέο διάγγελμα Μπάιντεν για Αφγανιστάν: Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να διεξάγουν την επιχείρηση εκκένωσης (βίντεο)

«Δεν γνωρίζουμε πόσοι Αμερικανοί βρίσκονται στη χώρα», τόνισε ο Λευκός Οίκος για τις δραματικές εξελίξεις στο Αφγανιστάν, με τον Τζο Μπάιντεν να πραγματοποιεί νέο διάγγελμα και να αναφέρει: «Θα υπάρξει χρόνος για κριτική. Τώρα επικεντρώνω στην επιχείρηση αποχώρησης. Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να διεξάγουν την επιχείρηση εκκένωσης».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν,

είναι εδώ και ημέρες αντιμέτωπος με σφοδρές επικρίσεις για τη διαχείριση της αμερικανικής αποχώρησης από το Αφγανιστάν, κάτι που προκάλεσε χάος στη χώρα με την επέλαση των Ταλιμπάν, και την Παρασκευή (20/08) απευθύνθηκε με νέο διάγγελμα στον αμερικανικό λαό, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, σχετικά με τις προσπάθειες απομάκρυνσης Αμερικανών και Αφγανών πολιτών.

«Θέλω να παρέχω στον αμερικανικό λαό σύντομη ενημέρωση για όσα συμβαίνουν στο Αφγανιστάν» είπε ο Τζο Μπάιντεν που είχε στα πλαϊνά του, την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις και τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν. Όπως είπε, από τη Δευτέρα (16/08) έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος αναφορικά με την επιχείρηση εκκένωσης πολιτών από την Καμπούλ. «Θα επιστρέψει κάθε Αμερικανός αλλά δεν μπορώ να εγγυηθώ το τελικό αποτέλεσμα», ανέφερε ακόμα.

«Δεν γνωρίζουμε πόσοι Αμερικανοί βρίσκονται στη χώρα», τόνισε ο Λευκός Οίκος για τις δραματικές εξελίξεις στο Αφγανιστάν

{https://www.youtube.com/watch?v=yg3gUeJ5_DI}

Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να διεξάγουν την επιχείρηση εκκένωσης

Ο Τζο Μπάιντεν υποστήριξε πως η η επιχείρηση εκκένωσης είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο δύσκολες όλων των εποχών και η μόνη χώρα στον κόσμο που μπορεί να τη διεξάγει είναι η Αμερική.

«Οι ΗΠΑ μένουν πιστές στις δεσμεύσεις τους που έκαναν σε αυτούς τους ανθρώπους και άλλους ευάλωτους πληθυσμούς, όπως γυναίκες και δημοσιογράφους» σημείωσε στη συνέχεια, σχολιάζοντας τις προσπάθειες να απεγκλωβιστούν Αμερικανοί, αλλά και Αφγανοί πολίτες.

«Αυξήσαμε τον αριθμό των ανθρώπων που αποχωρούν από τη χώρα» υποστήριξε ο Τζο Μπάιντεν. Παρότι οι πτήσεις πάγωσαν για μικρό χρονικό διάστημα, όπως είπε, ο διοικητής μας στην Καμπούλ έλαβε εντολή ώστε να ξεκινήσουν και πάλι. Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ διευκολύνουν τις πτήσεις για συμμάχους και συνεργάτες. «Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες πριν ολοκληρώσουμε την αποχώρησή μας» πρόσθεσε.

{https://twitter.com/lesoir/status/1428784930822234116?s=20}

«Όποιος Αμερικανός θέλει να γυρίσει σπίτι, θα σας φέρουμε σπίτι»

«Όποιος Αμερικανός θέλει να γυρίσει σπίτι, θα σας φέρουμε σπίτι» είπε ο Τζο Μπάιντεν. Υπογράμμισε, ωστόσο: «η επιχείρηση είναι επικίνδυνη, δεν μπορώ να υποσχεθώ το αποτέλεσμα της, ότι δεν θα υπάρχουν απώλειες».

Ο Τζο Μπάιντεν ευχαρίστησε τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ που διεξάγουν αυτή την επιχείριση στο Αφγανιστάν, ενώ σημείωσε πως βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους Ταλιμπάν, ώστε κάθε Αμερικανός που θέλει να αποχωρήσει να φτάσει στο αεροδρόμιο.

«Το ξεκαθαρίσαμε στους Ταλιμπάν πως κάθε επίθεση θα έχει άμεση και ισχυρή απάντηση» επανέλαβε ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος. Ο Τζο Μπάιντεν επανέλαβε επίσης, πως το Αφγανιστάν δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον ως βάση τρομοκρατικών επιθέσεων στις ΗΠΑ ή τους συμμάχους μας.

Επικοινωνία Μπάιντεν με Ευρωπαίους συμμάχους

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε πως τις τελευταίες τρεις μέρες μίλησε με τους Τζόνσον, Μέρκελ και Μακρόν. «Όλοι συμφωνήσαμε και θα συναντηθούμε στα πλαίσια της G7 την επόμενη εβδομάδα» είπε, ώστε να διασφαλίσουμε την κοινή μας απάντηση στο θέμα.

«Η περασμένη εβδομάδα ήταν μια δύσκολη εβδομάδα» παρατήρησε ο Τζο Μπάιντεν και πρόσθεσε πως είναι κατανοητός ο φόβος, η θλίψη και η αβεβαιότητα για όσα θα έρθουν στη συνέχεια. «Δεν πιστεύω κανείς να είδε αυτές τις εικόνες και δεν ένιωσε θλίψη σε ανθρωπιστικό επίπεδο» είπε.

«Οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ βρίσκονται στο πλευρό μας»

«Μιλούσα κάθε μέρα με τους διοικούντες στο πεδίο και τους ξεκαθάρισα πως θα λάβουν όλα όσα χρειάζονται για να διεξάγουν τις επιχειρήσεις» τόνισε ο Τζο Μπάιντεν και πρόσθεσε: «Οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ βρίσκονται στο πλευρό μας» είπε.

Ο Τζο Μπάιντεν εξήγησε πως θα υπάρχει χρόνος να ασκήσουμε κριτική στην επιχείρηση, αλλά τώρα θέλει να επικεντρώσει σε όσα γίνονται στο πεδίο. «Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τον αμερικανικό λαό για το σημείο που βρίσκονται οι επιχειρήσεις» συνέχισε.

«Και όταν τελειώσει αυτό θα βάλουμε ένα τέλος σε 20 χρόνια στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν» είπε πριν ξεκινήσει να δέχεται ερωτήσεις δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο.

«Δεν γνωρίζουμε πόσοι Αμερικανοί βρίσκονται στη χώρα», ανέφερε, νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος.

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να απομακρύνουν χιλιάδες ανθρώπους από το Αφγανιστάν έως την προθεσμία της 31ης Αυγούστου, αν και ο Μπάιντεν δήλωσε αυτήν την εβδομάδα πως τα αμερικανικά στρατεύματα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, τα οποία παρέχουν ασφάλεια για τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης πολιτών, θα μπορούσαν να μείνουν για μεγαλύτερο διάστημα, εάν καταστεί αναγκαίο.

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές υποστηρίζουν ότι ο Μπάιντεν δεν ενήργησε αρκετά γρήγορα για να απομακρύνει τους ευάλωτους ανθρώπους από το Αφγανιστάν, μπροστά στην ταχεία προέλαση των Ταλιμπάν.

{https://www.youtube.com/watch?v=4Fi0Ce-Sgx8}

Οι ΗΠΑ δεν έχουν «ακριβή αριθμό» των Αμερικανών στο Αφγανιστάν, λέει ο Λευκός Οίκος

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν γνωρίζει ακριβώς πόσοι Αμερικανοί βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα η διευθύντρια επικοινωνιών του Λευκού Οίκου, ακόμα κι αν η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για την απομάκρυνση χιλιάδων ανθρώπων από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου επικρατεί χάος.

«Δεν έχουμε ακριβή αριθμό και υπάρχει λόγος για αυτό», είπε η Κέιτ Μπέντινγκφιλντ στο τηλεοπτικό δίκτυο CNNi, εξηγώντας πως αυτό συμβαίνει εν μέρει διότι η τωρινή καταμέτρηση «περιλαμβάνει ανθρώπους που ενδέχεται να έχουν φύγει από τη χώρα, που ενδεχομένως έχουν φύγει τους τελευταίους 6 μήνες».

«Αυτό που κάνουμε είναι να εργαζόμαστε για να αναγνωρίσουμε πόσοι πολλοί Αμερικανοί βρίσκονται εκεί», επισήμανε η Μπέντινγκφιλντ.

Οι εκτιμήσεις για τους εναπομείναντες Αμερικανούς ποικίλλουν. Σύμφωνα με την Washington Post, αξιωματούχοι εθνικής ασφαλείας ανέφεραν σε μια διακομματική ομάδα της Γερουσίας την Τρίτη πως περίπου 10.000 με 15.000 Αμερικανοί πολίτες βρίσκονται στο Αφγανιστάν.

Την Τρίτη ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι δήλωσε πως πιστεύεται ότι ο αριθμός των Αμερικανών υπηκόων ανέρχεται μεταξύ 5.000 και 10.000 στην περιοχή της Καμπούλ.

Πεντάγωνο: Στο αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος που έφυγε από την Καμπούλ υπήρχαν 823 Αφγανοί

Το Πεντάγωνο αποκάλυψε σήμερα ότι μεταγωγικό αεροσκάφος που αναχώρησε από την Καμπούλ και ήταν το αντικείμενο φωτογραφίας που έγινε εμβληματική καθώς δείχνει στοιβαγμένους εκατοντάδες Αφγανούς ακόμη και στο δάπεδο του αεροσκάφους, είχε μεταφέρει ένα συνολικό αριθμό-ρεκόρ 823 επιβατών.

Μια πρώτη εκτίμηση που έκανε λόγο για 640 επιβάτες που μεταφέρθηκαν με πούλμαν στον διάδρομο αποπροσγείωσης δεν περιελάμβανε τα 183 παιδιά, πολλά από τα οποία κάθονταν στα γόνατα των γονιών τους, αιτιολόγησε η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση.

Είναι αριθμός-ρεκόρ για ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-17 Globemaster III, υπερδιπλάσιος της κανονικής χωρητικότητας αυτού του μεγάλου αεροπλάνου.

Το Πεντάγωνο δεν διευκρίνισε τον αριθμό των μελών του πληρώματος που βρίσκονταν στο κατάμεστο αεροπλάνο, που απογειώθηκε την Κυριακή, σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης.

Το αεροπλάνο «μετέφερε με πλήρη ασφάλεια 823 Αφγανούς από το διεθνές αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι», δήλωσε η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση που ήδη την Τρίτη είχε προσπαθήσει να αμβλύνει την επίσπευση και το χάος που επικρατούσε σε σχέση με τους απεγκλωβισμούς αυτούς.

Η φωτογραφία αυτή «μαρτυρά την ανθρωπιά των στρατιωτών μας στην αποστολή τους», είχε δηλώσει ο στρατηγός Χανκ Τέιλορ εκ μέρους του Πενταγώνου.

Αναμονή 36 ωρών: Ο Μπάιντεν δεν απαντούσε στον Μπόρις Τζόνσον που τον έψαχνε για τους Ταλιμπάν

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αγνοούσε επιδεικτικά τις απόπειρες του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να επικοινωνήσει μαζί του για την ταχύτατη προέλαση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Ο Μπάιντεν απάντησε στα τηλεφωνήματά του 36 ώρες αργότερα, όταν πια ήταν πολύ αργά…

Ο Τζόνσον προσπάθησε να συνομιλήσει με τον Μπάιντεν το πρωί της Δευτέρας (ώρα Αγγλίας). Μίλησαν τελικά το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με την αποκάλυψη της «Daily Telegraph».

Η μεγάλη αναμονή έλαβε χώρα όσο ο κόσμος έβλεπε τις ανατριχιαστικές εικόνες από το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει απαντήσει για την αποκάλυψη, ο σύμβουλος ασφαλείας ωστόσο του Μπάιντεν, Jake Sullivan, είπε στους δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος «δεν έχει μιλήσει ακόμα με κανέναν άλλο ηγέτη» για την κατάσταση στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, όταν ο Τζόνσον βρήκε τελικά τον Μπάιντεν στο τηλέφωνο, τον κάλεσε να μην πετάξει «τα κέρδη που αποκόμισε από το Αφγανιστάν».

Ο Λευκός Οίκος είπε για τη συνομιλία ότι οι δύο ηγέτες «συζήτησαν την ανάγκη για συνεχή και στενή συνεργασία των συμμάχων και των δημοκρατικών εταίρων», παραπέμποντας στη διάσκεψη των G7 τις επόμενες μέρες.

ΝΑΤΟ: Σύμμαχοι ζητούν από τις ΗΠΑ παράταση για τον απεγκλωβισμό πολιτών από το Αφγανιστάν

Αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους του ΝΑΤΟ για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού, «αρκετοί σύμμαχοι έθεσαν το θέμα να δοθεί χρονική παράταση για την απομάκρυνση περισσότερων ανθρώπων από το Αφγανιστάν» δήλωσε ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Όπως εξήγησε ο Γ. Στόλτενμπεργκ, οι ΗΠΑ έχουν πει ότι υπάρχει περιθώριο μέχρι τις 31 Αυγούστου, αλλά αρκετοί σύμμαχοι ζήτησαν σήμερα να δοθεί ενδεχομένως χρονική παράταση.

«Εστιάζουμε στην απομάκρυνση του προσωπικού μας, των ανθρώπων που εργάζονται στο ΝΑΤΟ, για τις χώρες συμμάχους του ΝΑΤΟ, αλλά και στην απομάκρυνση Αφγανών πολιτών», ανέφερε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι για αρκετά χρόνια η Τουρκία ήταν υπεύθυνη για τη λειτουργία του αεροδρομίου της Καμπούλ. Όμως σήμερα, λόγω της κρίσης και των τεράστιων προσπαθειών για την απομάκρυνση πολιτών, κι΄άλλοι σύμμαχοι έχουν αναπτύξει αριθμό στρατιωτών στο αεροδρόμιο, όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ άλλοι σύμμαχοι βοηθούν με άλλα μέσα, σε συντονισμό με τα 700 άτομα πολιτικό προσωπικό του ΝΑΤΟ που εργάζεται για τη λειτουργία του αεροδρομίου.

Ο Γ. Στόλτενμπεργκ παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι η δυσκολία έγκειται στο πώς θα μπορέσει ο κόσμος να προσεγγίσει το αεροδρόμιο της Καμπούλ. «Η διαδικασία να μεταφέρουμε τον κόσμο στο αεροδρόμιο και κυρίως τους Αφγανούς, είναι η μεγάλη πρόκληση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Καλούμε όσους βρίσκονται σε θέση αρχής στο Αφγανιστάν να σεβαστούν και να διευκολύνουν την ασφαλή αναχώρησή τους, ιδίως μέσω του διεθνούς αεροδρομίου Χαμίντ Καρζάι στην Καμπούλ. Όσο συνεχίζονται οι επιχειρήσεις εκκένωσης, θα διατηρούμε τον στενό επιχειρησιακό μας συντονισμό μέσω συμμαχικών στρατιωτικών μέσων στο αεροδρόμιο», επισημαίνεται στη δήλωση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Εξάλλου, ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι οι σύμμαχοι αναμένουν από τους Ταλιμπάν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να διασφαλίσουν ότι το Αφγανιστάν δεν θα καταστεί ξανά ασφαλές καταφύγιο για τη διεθνή τρομοκρατία.

«Οι Ταλιμπάν πρέπει να θέσουν τέλος στη βία σε όλη τη χώρα και να υπερασπιστούν τα θεμελιώδη δικαιώματα όλων των Αφγανών πολιτών, ανδρών γυναικών και παιδιών», σημείωσε και πρόσθεσε ότι όλα αυτά τα χρόνια η παρουσία του ΝΑΤΟ επέτρεψε στους Αφγανούς να κάνουν μια άνευ προηγουμένου κοινωνική, οικονομική και πολιτική πρόοδο. «Κάθε αφγανική κυβέρνηση που παρίσταται για να αναιρέσει αυτή την πρόοδο κινδυνεύει με διεθνή απομόνωση», είπε ο Γ. Στόλτενμπεργκ.

Αναστολή υποστήριξης προς τις αφγανικές αρχές

Δεν θα επιτραπούν οι απειλές από κανέναν τρομοκράτη, τονίζουν οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών του ΝΑΤΟ στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το πέρας της συζήτησης για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, ενώ παράλληλα επισημαίνεται ότι «υπό τις τρέχουσες συνθήκες, το ΝΑΤΟ ανέστειλε κάθε υποστήριξη προς τις αφγανικές αρχές».

«Τα τελευταία είκοσι χρόνια, αρνηθήκαμε με επιτυχία στους τρομοκράτες ένα ασφαλές καταφύγιο στο Αφγανιστάν από το οποίο μπορούν να υποκινήσουν επιθέσεις. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν τρομοκράτη να μας απειλήσει. Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας με αποφασιστικότητα και αλληλεγγύη», υπογραμμίζεται.

Επιπροσθέτως, σημειώνεται ότι «το άμεσο καθήκον τώρα είναι να εκπληρώσουμε τις δεσμεύσεις μας να συνεχίσουμε την ασφαλή αποχώρηση των πολιτών μας, υπηκόων χωρών εταίρων και Αφγανών σε κίνδυνο, ιδίως εκείνων που βοήθησαν τις προσπάθειές μας. Καλούμε όσους έχουν θέσεις εξουσίας στο Αφγανιστάν να σεβαστούν και να διευκολύνουν την ασφαλή και μεθοδική αναχώρησή τους, μεταξύ άλλων μέσω του διεθνούς αεροδρομίου «Χαμίντ Καρζάι» στην Καμπούλ. Όσο συνεχίζονται οι επιχειρήσεις εκκένωσης, θα διατηρούμε τον στενό επιχειρησιακό μας συντονισμό μέσω των συμμαχικών στρατιωτικών μέσων στο διεθνές αεροδρόμιο «Χαμίντ Καρζάι».

«Είμαστε ενωμένοι στη βαθιά μας ανησυχία για τα σοβαρά γεγονότα στο Αφγανιστάν και ζητούμε άμεσο τερματισμό της βίας. Εκφράζουμε επίσης βαθιά ανησυχία για αναφορές σοβαρών παραβιάσεων και καταχρήσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο το Αφγανιστάν. Επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας στη δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 16 Αυγούστου και καλούμε στην τήρηση των διεθνών κανόνων και προτύπων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο σε όλες τις συνθήκες», αναφέρουν οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

«Καλούμε όλα τα μέρη στο Αφγανιστάν να εργαστούν με καλή πίστη για να δημιουργήσουν μια κυβέρνηση χωρίς αποκλεισμούς και αντιπροσωπευτική, συμπεριλαμβανομένης της ουσιαστικής συμμετοχής γυναικών και μειονοτικών ομάδων. Υπό τις τρέχουσες συνθήκες, το ΝΑΤΟ ανέστειλε κάθε υποστήριξη προς τις αφγανικές αρχές».

«Κάθε μελλοντική αφγανική κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις του Αφγανιστάν, τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Αφγανών, ιδιαίτερα των γυναικών, των παιδιών και των μειονοτήτων, την υποστήριξη του κράτους δικαίου, την απρόσκοπτη ανθρωπιστική πρόσβαση και τη διασφάλιση ότι το Αφγανιστάν δεν θα λειτουργήσει ποτέ ξανά ως ασφαλές καταφύγιο για τους τρομοκράτες».

«Θα συνεχίσουμε να προωθούμε το σταθερό και με ευημερία Αφγανιστάν που αξίζει ο αφγανικός λαός και θα αντιμετωπίσουμε τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει το Αφγανιστάν και η περιοχή, στο άμεσο μέλλον και πέρα από αυτό, μεταξύ άλλων μέσω της συνεργασίας μας με περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
ηπα, εκλογες ηπα, αφγανισταν, ηπα, daily telegraph, youtube, twitter, μερκελ, θλίψη, νατο, washington, iii, telegraph, υπουργοι, οηε, κινηση στους δρομους, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Ελιζαμπεθ Τειλορ, www.youtube.com, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, ξανα, βουλευτες, χωρες, το θεμα, θλίψη, εικονες, ηνωμενο βασιλειο, θεμα, οηε, πτησεις, τηλεφωνο, φωτογραφια, iii, youtube, αεροπλανο, αεροδρομιο, αξιζει, αμερικη, ανθρωπινα δικαιωματα, αποκαλυψη, αφγανοι, βραδυ, γεγονοτα, γινονται, δευτερα, διαστημα, δηλωση, διοικηση, δειχνει, δοθει, διοικητης, δικτυο, εγινε, ειπε, υπαρχει, εκτιμηση, εβδομαδα, ενημερωση, εν μερει, επικοινωνια, επιτυχια, ευημερια, εφυγε, εικοσι, υπηρχαν, οικο, κειτ, κυβερνηση, λειτουργια, λογο, μικρο, νατο, ομαδα, οικος, παιδια, πεδιο, πιστη, πρωι, ρεκορ, συνεχεια, σπιτι, ταλιμπαν, τειλορ, τουρκια, τριτη, φοβος, φορα, χαος, χρονος, ωρες, ασφαλεια, δικαιωματα, ενωση, ερωτησεις, ηγετες, χωρα, ιδιαιτερα, κυριακη, λευκο, μπροστα, washington, θεσεις
Τυχαία Θέματα