Νεκρός ο πρόεδρος της Lukoil, «βουτιά θανάτου» για το κορυφαίο στέλεχος της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας

Ο Ραβίλ Μαγκάνοφ, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της δεύτερης μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας της Ρωσίας, της Lukoil, σκοτώθηκε πέφτοντας από το παράθυρο νοσοκομείου της Μόσχας.

Ένας επιφανής Ρώσος επιχειρηματίας στο χώρο της ενέργειας, ο Ραβίλ Μαγκάνοφ, έχασε σήμερα τη ζωή του, πέφτοντας από το παράθυρο έκτου ορόφου νοσοκομείου της Μόσχας, όπως είπε πηγή που γνωρίζει την κατάσταση.

Ο κολοσσός στον χώρο του πετρελαίου, η Lukoil δεν έχει εκδώσει ακόμα κάποια

ανακοίνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία της οποίας ηγείτο ο Μαγκάνοφ έχει ταχθεί κατά της παύσης των εχθροπραξιών της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Reuters, την είδηση για τον ο 67χρονο Ραβίλ Μαγκάνοφ, μεταδίδουν και κάποια ρωσικά ΜΜΕ.

Ο Μαγκάνοφ υπήρξε στέλεχος της Lukoil από το 1993, λίγο μετά την ίδρυσή της, επιβλέποντας τις διαδικασίες διύλισης, παραγωγής, έρευνας και εκμετάλλευσης, και το 2020 έγινε πρόεδρός της.

Ο αδερφός του Ναΐλ είναι επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας παραγωγής πετρελαίου Tatneft.

Ο Μαγκάνοφ ήταν στενός συνεργάτης ενός εκ των ιδρυτών της Lukoil, του Βαγκίτ Αλεκπέροφ, πρώην υφυπουργού πετρελαίου της Σοβιετικής Ένωσης, που παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου τον Απρίλιο, μια εβδομάδα αφού η Βρετανία τού επέβαλε απαγόρευση ταξιδιών και πάγωμα των περιουσιακών του στοιχείων.

Πέθαναν επτά Ρώσοι ολιγάρχες το 2022

Επτά Ρώσοι ολιγάρχες, αρκετοί εκ των οποίων δραστηριοποιούνταν στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, πέθαναν το 2022 υπό μυστηριώδεις συνθήκες.

Αν και επίσημα οι θάνατοι αυτοί διερευνώνται ως αυτοκτονίες, φημολογείται πιθανή εμπλοκή του Κρεμλίνου.

Τον Μάιο, ο πρώην επικεφαλής της Lukoil, ο Αλεξαντερ Σουμπότιν, βρέθηκε νεκρός στα 43 του χρόνια.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι υπέστη καρδιακή προσβολή μετά την κατανάλωση βαλεριάνας, ενός βοτάνου που σε κάποιους ανθρώπους πιθανόν να προκαλέσει ανώμαλο καρδιακό ρυθμό.

Lukoil'in başkan yardımcısı hastaneden düşerek öldü #RavilMaganov #lukoil #başkan #rusya #hastane - https://t.co/MdGKQ8vppz pic.twitter.com/YjaS1CUHt5

— borsagundem (@borsagundem) September 1, 2022

#ΝΕΚΡΟΣ #ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ #ΡΩΣΟΣ #ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #ΕΤΑΙΡΕΙΑ #ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα