Νέες απειλές Μόσχας εις βάρος τη Δύσης την ώρα που οι Ρώσοι πολίτες ψάχνουν... διαφυγή

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις του, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, απειλεί τη Δύση με υπερηχητικά που είναι έτοιμα να πλήξουν στόχους στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

«Θα διεξαχθούν δημοψηφίσματα και οι δημοκρατίες του Ντονμπάς και τα υπόλοιπα εδάφη θα προσαρτηθούν στη Ρωσία», διαμηνύει σε νέο μήνημά του στο Telegram, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Η προστασία όλων των εδαφών που έχουν ενταχθεί θα ενισχυθεί σημαντικά από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, σημείωνει, υπογραμμίζοντας πως:

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι όχι μόνο ενισχύει την επιχειρησιακή της ικανότητα, αλλά και πως είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε ρωσικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων.

«Ως εκ τούτου, διάφοροι ηλίθιοι συνταξιούχοι με γαλόνια στρατηγών δεν χρειάζεται να προσπαθούν να μας τρομάξουν με κουβέντες για ένα Νατοϊκό χτύπημα στην Κριμαία».

Τα υπερηχητικά μας είναι εγγυημένο πως βρίσκονται σε θέση να πλήξουν στόχους στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες πολύ πιο γρήγορα.

Η Δύση και γενικά όλοι οι πολίτες των χωρών του ΝΑΤΟ πρέπει να καταλάβουν ότι η Ρωσία έχει επιλέξει το δικό της δρόμο. Δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής.

«Όργιο» καταστολής: Περισσότερες από 1.300 συλλήψεις σε μία ημέρα

Από χθες που ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε τη μερική επιστράτευση - για ενίσχυση του ουκρανικού μετώπου - σύμφωνα με την ομάδα OVD-Info, περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι έχουν συλληφθεί σε 38 διαφορετικές ρωσικές πόλεις.

Πρόκειται για τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχουν σημειωθεί από τότε που ο Πούτιν ξεκίνησε την εισβολή του τον Φεβρουάριο.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων στο κέντρο της Μόσχας αναφέρουν ότι είδαν τουλάχιστον 50 άτομα να συλλαμβάνονται από αστυνομικούς με εξοπλισμό των ΜΑΤ, ενώ στην Αγία Πετρούπολη, η αστυνομία περικύκλωσε και συνέλαβε μια μικρή ομάδα διαδηλωτών, φορτώνοντάς τους σε ένα λεωφορείο καθώς φώναζαν: «Καμία επιστράτευση!»

Όλοι είναι φοβισμένοι. Είμαι υπέρ της ειρήνης και δεν θέλω να χρειαστεί να πυροβολήσω, ανέφερε στο AFP ο διαδηλωτής Βασίλι Φεντόροφ.

Αυξημένη κίνηση στα χερσαία σύνορα της Ρωσίας

Λιγότερο αποφασισμένοι, από την άλλη, φαίνονται οι Ρώσοι πολίτες, με τις πρώτες εικόνες συνωστισμού στα σύνορα να κάνουν τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ.

#Breaking: just in - The traffic jam at the border with #Russia/#Finland has pilled up to 35KM and is rising by the hour, it is the only border who is still open for Russian civilians with shengen visas, after #Putin announced he will send 300.000 new troops to #Ukraine. pic.twitter.com/EOJ1346qDO

— Sotiri Dimpinoudis (@sotiridi) September 21, 2022

Η κυκλοφορία των οχημάτων που φτάνουν στα ανατολικά σύνορα της Φινλανδίας με τη Ρωσία αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε νωρίς σήμερα το πρωί η φινλανδική συνοριοφυλακή, προσθέτοντας ωστόσο ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Η Φινλανδία παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη γειτονική Ρωσία μετά την κήρυξη από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν μερικής επιστράτευσης εφέδρων, δήλωσε χθες, Πέμπτη, ο υπουργός Άμυνας της χώρας Άντι Καϊκόνεν.

Oυρές καταγράφηκαν και στα σύνορα με την Γεωργία όπως δείχνει το παρακάτω βίντεο

This is what is happening now on the border between #Russia and #Georgia.

Video: Ekho Kavkaza pic.twitter.com/3eFznx3dvf

— NEXTA (@nexta_tv) September 21, 2022

Πληρώνουν «όσο όσο» για αεροπορικά εισιτήρια

Επικαλούμενα στοιχεία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας κρατήσεων Aviasales, διεθνή πρακτορεία μεταφέρουν πως μέσα σε λίγες ώρες εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για πτήσεις από τη Μόσχα προς την Κωνσταντινούπολη, αλλά και το Γερεβάν της Αρμενίας - καθώς τόσο η Τουρκία, όσο και η Αρμενία επιτρέπουν την είσοδο Ρώσων πολιτών χωρίς βίζα.

Η Turkish Airlines ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν ελεύθερες θέσεις για απευθείας πτήσεις προς την Τουρκία μέχρι το Σάββατο 24/09/2022.

Επιπλέον, έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια για πτήσεις προς τη Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, αλλά και τη Σερβία. Η επόμενη διαθέσιμη πτήση για Βελιγράδι πραγματοποιείται τη Δευτέρα, ανακοίνωσε η Air Serbia.

Η ζήτηση είναι μεγάλη και στην ιστοσελίδα των σερβικών αερογραμμών ΑirSebia, που είναι και η φθηνότερη σε σχέση με άλλες εταιρίες. Aναφέρεται ότι έχουν μείνει μόνο λίγα εισιτήρια για τις 29 Σεπτεμβρίου και τις 9 Οκτωβρίου.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε γράφημα με τις σημερινές πτήσεις από Μόσχα και Αγία Πετρούπολη

Flights departing Moscow and St. Petersburg today. The @AP is reporting international flights departing Russia have either sold out or skyrocketed in price after Putin announced a mobilization of reservists.

Search SVO, VKO, DME for Moscow airports and LED for St. Petersburg. pic.twitter.com/LV2PrkwPD9

— Flightradar24 (@flightradar24) September 21, 2022

#ΡΩΣΙΑ #ΠΟΛΕΜΟΣ #ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ #ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ #ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ #ΣΥΝΟΡΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα