Νεαρή μητέρα ετοιμαζόταν να πουλήσει το παιδί της για 500 ευρώ!

Στο παρά πέντε κατάφεραν οι αστυνομικοί και σταμάτησαν την παράνομη υιοθεσία ενός νεογέννητου στη Χαλκίδα. Κι αυτό χάρη στην παρατηρητικότητα των γιατρών του νοσοκομείου που διαπίστωσαν ότι η νεαρή μητέρα είχε κάνει εισαγωγή με άλλη ταυτότητα.

Πεντακόσια ευρώ, αυτά ήταν όλα και όλα τα χρήματα που θα έπαιρνε η νεαρή μητέρα για να δώσει το νεογέννητο σπλάχνο της στο άτεκνο ζευγάρι.

Η κατηγορούμενη που είναι μόλις 27 χρόνων και μητέρα 4 παιδιών μπήκε πριν από λίγες ημέρες στο

νοσοκομείο της Χαλκίδας για να φέρει στον κόσμο τον πέμπτο της παιδί. Όλα ήταν κανονισμένα από τον άνθρωπο που την έφερε σε επαφή με τους υποψήφιους γονείς. Είχε μαζί της πλαστή ταυτότητα και συνοδευόταν από τον υποψήφιο πατέρα.

Γέννησε κανονικά. Λίγο πριν την ανταλλαγή, όμως, τα σχέδια τους έλαβαν τέλος. Οι γιατροί παρατήρησαν ότι στη φωτογραφία της ταυτότητας δεν ήταν η γυναίκα που μόλις είχε γεννήσει, αλλά εκείνη που θα έπαιρνε το μωρό. Αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία.

«Η κοπέλα ζει σε μια τραγική κατάσταση με τον άντρα της. Έχει ήδη 4 παιδιά, ζουν σε μια παράγκα. Οι συνθήκες οι οποίες ζουν είναι μέσα στα ποντίκια» λέει ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, Αθανάσιος Τάρτης.

Τι ισχυρίστηκε η νεαρή μητέρα

Η νεαρή μητέρα κατά τη διάρκεια της απολογίας της ισχυρίστηκε πως γνώριζε το ζευγάρι που έπαιρνε το παιδί και πως δίπλα τους θα είχε μια καλύτερη ζωή.

«Θεωρούσε ότι θα είχε μια καλύτερη ζωή και ότι θα μπορεί να το βλέπει. Δεν θα ήταν μακριά το παιδί της από αυτήν , απλά δε θα φαινόταν ότι ήταν παιδί της» υποστηρίζει ο δικηγόρος.

«Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι παράνομες υιοθεσίες , οι παράτυπες υιοθεσίες θα έλεγα ότι έχουν μια έξαρση κι αν σκεφτεί κανείς ότι αναλογικά ένα μικρό ποσοστό έρχεται στο φως της δημοσιότητας, τότε το φαινόμενο είναι πιο ανησυχητικό. Το εμπόριο παιδικών ψυχών είναι ανατριχιαστικό» εξηγεί ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης.

Η νεαρή μητέρα, ο διαμεσολαβητής και ο υποψήφιος πατέρας κατηγορούνται για παράνομη υιοθεσία και αναμένεται να δικαστούν στις 13 Ιανουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα