Νέα τροπή στο θρίλερ στο Ίλιον: Το πιστόλι-μπρελόκ και το παρασκήνιο πίσω από τον τραυματισμό της 8χρονης

Η είδηση για τον τραυματισμό από σφαίρα στο δεξί πόδι ενός 8χρονου κοριτσιού στο Ίλιον προκάλεσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης όχι μόνο για τις αντιφατικές καταθέσεις και την συνταρακτική μαρτυρία του μόλις 5 ετών αδελφού της, αλλά και για το γεγονός ότι «πρωταγωνιστής» στο θλιβερό συμβάν ήταν ένα... εξωτικό όπλο με την ονομασία «πιστόλι-μπρελόκ». Τι είναι λοιπόν το «μπρελόκ-πιστόλι» και κατά πόσο σε αυτή την ιστορία-θρίλερ με τις πολλές ανατροπές ήταν όντως αυτό που προκάλεσε τον τραυματισμό του μικρού κοριτσιού;

Οι πρώτες πληροφορίες για το αξιοπερίεργο και θλιβερό

γεγονός, που εμπλέκει μάλιστα 2 μικρά αδελφάκια, ανέφεραν ότι η 8χρονη τραυματίστηκε από πιστόλι-μπρελόκ που βρέθηκε πεταμένο στον δρόμο, κοντά στο σπίτι της οικογένειας, στα Λιόσια. Στη συνέχεια, όμως, οι αστυνομικοί πήραν κατάθεση από τον αδερφό της, ο οποίος είναι μόλις 5 ετών – κατάθεση που ελήφθη με τη βοήθεια παιδοψυχολόγου.

Στην κατάθεσή του, το μικρό αγόρι είπε τα εξής: «Ήμασταν στο σπίτι με τη Σοφία και παίζαμε. Ο μπαμπάς κοιμόταν στο δωμάτιο του και η μαμά ήταν σε άλλο δωμάτιο. Είδα κάτω από το κρεβάτι του μπαμπά ένα μπρελόκ. Το πήρα, πάτησα ένα κουμπί και η Σοφία πόνεσε και έβγαλε αίμα στο πόδι της. Εμένα με πόνεσε το δάκτυλο μου. Ο μπαμπάς ξύπνησε και με τη μαμά έβαλαν γάζα στο πόδι της Σοφίας».

Το πιστόλι-μπρελόκ κι η επικινδυνότητά του

Το «πιστόλι- μπρελόκ» έχει δύο μορφές: Η μία είναι αυτή ενός στυλό (παίρνει μια 22άρα σφαίρα) κι η άλλη προσομοιάζει στα σύγχρονα κλειδιά των αυτοκινήτων (εδώ οι σφαίρες είναι δύο και μεγαλύτερου διαμετρήματος - 25άρες).

Σε κάθε περίπτωση, αυτά τα επικίνδυνα πιστόλια έχουν το μέγεθος και την μορφή ενός μπρελόκ για τα κλειδιά. Το μέγεθος τους κυμαίνεται από 3 ίντσες έως 4 ίντσες κι εκπυρσοκροτούν πατώντας ένα μικρό κουμπί. Πρόκειται για όπλα «μινιατούρες» που μπορούν να αποβούν μοιραία.

Στην Ελλάδα κυκλοφορούν μόνο στην μαύρη- παράνομη αγορά κι η χώρα προέλευσής τους είναι στην συντριπτική πλειονότητα από την Βουλγαρία.

Όπως είχε δηλώσει πριν από μερικά χρόνια ο αρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου σε μια έξαρση κρουσμάτων με «θύτες« αυτά τα φονικά μπρελόκ «στην πραγματικότητα είναι πολύ επικίνδυνα όπλα, αναμφισβήτητα πιο επικίνδυνα από ένα κοινό πιστόλι, γιατί με μια πρώτη ματιά μοιάζουν με κάτι διαφορετικό. Δεν έχουν πολύ μεγάλη ακρίβεια αλλά στις κοντινές αποστάσεις μπορούν πραγματικά να αποδειχτούν μοιραία».

Θεωρούνται «ανακριβή» κι αναξιόπιστα μιας και από λίγο πιο μακρινές αποστάσεις οι σφαίρες που εκτοξεύουν περιστρέφονται και κάνουν πολλές μανούβρες στον αέρα.

Πριν από μερικά χρόνια στην περιοχή του Μάντσεστερ, ένας 19χρονος, μέλος μια γνωστής συμμορίας στην πόλη, πυροβόλησε κατά λάθος το κεφάλι του επιδεικνύοντας το παραπάνω όπλο σε ένα club νυχτερινής διασκέδασης με αποτέλεσμα τον θάνατό του. Στη Βρετανία, μάλιστα, η κατοχή ενός τέτοιου όπλου επιφέρει υποχρεωτική φυλάκιση πέντε ετών.

Σε άλλες καταγεγραμμένες περιπτώσεις τα συγκεκριμένα όπλα εκπυρσοκρότησαν μέσα στις τσέπες παντελονιών ανθρώπων που τα φορούσαν.  To 1998 σε ένα ρεπορτάζ του στην Βουλγαρική πρωτεύουσα ένας δημοσιογράφος των New York Times αγόρασε ένα τέτοιο πιστόλι-μπρελόκ προς 25 δολάρια. Εκείνη την περίοδο αυτά τα μικρά φονικά όπλα χρησιμοποιούνταν ευρέως στον πόλεμο ανάμεσα σε Κόσοβο και Σερβία.

Ήταν τελικά το πιστόλι-μπρελόκ ο «πρωταγωνιστής» της υπόθεσης;

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News η απάντηση στο αν τελικά το πιστόλι –μπρελόκ ήταν το όπλο με το οποίο προκλήθηκε o τραυματισμός της 8χρονης είναι ακόμα ανοιχτή. Υπάρχει δηλαδή περίπτωση ο πυροβολισμός να συνέβη και με πραγματικό πιστόλι. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εκτός από την Βουλγαρία όπου κατασκευάζονται ευρέως, τα πιστόλια-μπρελόκ φτιάχνονται και με αυτοσχέδιο τρόπο και στις υπόλοιπες χώρες από ανθρώπους που έχουν μια στοιχειώδη τέτοια σχετική γνώση ή από ανθρώπους που μπορούν να παραγγείλουν το συγκεκριμένο ύπουλο όπλο σε έναν σιδηρουργό.

Πίσω, στην έρευνα της συγκεκριμένης υπόθεσης, υπενθυμίζεται ότι αυτή ξεκίνησε το πρωί του περασμένου Σαββάτου όταν η μητέρα της 8χρονης πήγε το κορίτσι τραυματισμένο από σφαίρα στο νοσοκομείο Παίδων.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο νοσοκομείο για να δουν τι συνέβη στο παιδί, οι γονείς ήταν εξαφανισμένοι. Η επόμενη κίνησή των ανδρών της Ασφάλειας ήταν να πάνε στο σπίτι της οικογένειας στα Λιόσια για να τους αναζητήσουν. Ούτε εκεί, όμως, βρήκαν τους γονείς της μικρής.

Εκεί βρισκόταν μόνο ο παππούς του κοριτσιού, ο οποίος είπε στους αστυνομικούς ότι «η εγγονή μου έπαιζε στο δρόμο με το 5χρονο αδερφάκι της, το οποίο κάποια στιγμή βρήκε στο δρόμο πεταμένο ένα αντικείμενο που έμοιαζε με μπρελόκ. Το περιεργάστηκε μαζί με την 8χρονη και ξαφνικά αυτό εκπυρσοκρότησε. Μάλλον ήταν μπρελόκ-πιστόλι. Έτσι, το παιδί τραυματίστηκε στο πόδι και άρχισε να αιμορραγεί. Αυτό έγινε το βράδυ της Παρασκευής».

Η μητέρα, η οποία κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, αφέθηκε ελεύθερη από τον Εισαγγελέα ως ασκούσα την επιμέλεια των παιδιών. Ο πατέρας των δύο παιδιών, τώρα κατηγορείται εκτός από έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και για το νόμο περί όπλων. Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, φέρουν έναν εμπλεκόμενο στην υπόθεση να είχε συλληφθεί στο παρελθόν για ναρκωτικά.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι στο πρώτο στάδιο των ερευνών έλαβαν καταθέσεις των οποίων η αξιοπιστία εξετάζεται και τις οποίες δεν αποκλείεται να έδωσαν εμπλεκόμενοι προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες. Οι καταθέσεις αυτές ανέφεραν ότι ο μικρός βρήκε το πιστόλι-μπρελόκ στο δρόμο τυχαία.

Keywords
Τυχαία Θέματα