Νέα προειδοποίηση στην Κύπρο από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Κίτρινη προειδοποίηση, εξαιτίας ισχυρών καταιγίδων, συνοδευόμενες από χαλάζι, εξέδωσε για δεύτερη φορά μέσα σε ένα 48ωρο, η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου.

Η ποσότητα βροχής, τοπικά, είναι δυνατό να ξεπεράσει τα 50 χιλιοστόμετρα σε διάρκεια 6 ωρών. Η προειδοποίηση άρχισε να ισχύει από τις 11 το πρωί σήμερα και για ένα 24ωρο.

Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση, απόψε ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κατά διαστήµατα συννεφιασμένος,

µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Οι άνεµοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 11 βαθµούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 3 βαθµούς Κελσίου στα ψηλότερα ορεινά. Στο Τρόοδος ενδέχεται να χιονίσει.

Αύριο, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες, ενώ σταδιακά µέχρι τις απογευµατινές ώρες, θα καταστεί µερικώς συννεφιασµένος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθµούς Κελσίου στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 6 βαθµούς Κελσίου στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο και την Κυριακή παροδικά αυξηµένες νεφώσεις πιθανό να «φέρουν» βροχές, ενώ τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά άνοδο από το Σάββατο για να παραµείνει όµως κοντά στις µέσες τιµές για την εποχή.

Υπενθυμίζεται ότι το ατεχόμενο τμήμα της Κύπρου βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς πλημμύρες έχουν πλήξει πολλές περιοχές, ενώ υπάρχουν και τέσσερις νεκροί.

Keywords
Τυχαία Θέματα