Νέα παγκόσμια έρευνα της ManpowerGroup «Άνθρωποι σε Ζήτηση» - Τα ρομπότ χρειάζονται τους ανθρώπους

Αριθμός ρεκόρ των εργοδοτών σχεδιάζουν να αυξήσουν ή να διατηρήσουν τον αριθμό των εργαζομένων τους λόγω της αυτοματοποίησης.

Ειδικότερα το 86% των Ελλήνων εργοδοτών σχεδιάζει να αυξήσει ή να διατηρήσει το προσωπικό τους ως αποτέλεσμα της αυτοματοποίησης, παγκόσμια το ποσοστό είναι 87%.

Το 88% των Ελληνικών επιχειρήσεων σχεδιάζει να αναβαθμίσει τις δεξιότητές του εργατικού τους δυναμικού έως το 2020, παγκόσμια το ποσοστό είναι 84%, έναντι μόλις 21% το 201.

Επίσης το 30% των ελληνικών εταιριών προβλέπει αύξηση του προσωπικού τους σε θέσεις Πληροφορικής. Η νέα

έρευνα της Manpower Group (NYSE: MAN) Humans Wanted: Robots Need You καταγράφει πως για 3η συνεχή χρονιά περισσότεροι εργοδότες από ποτέ άλλοτε 87% - σχεδιάζουν να αυξήσουν ή να διατηρήσουν τον αριθμό του προσωπικού τους λόγω της αυτοματοποίησης.

Η ερεύνα της Manpower Group διεξήχθη ανάμεσα σε 19.000 εργοδότες σε 44 χώρες και εξέτασε το αντίκτυπο της αυτοματοποίησης στην αύξηση των θέσεων εργασίας για τα επόμενα 2 χρόνια. Για την Ελλάδα, η έρευνα διεξήχθη σε 309 εταιρίες και έδειξε πως το 86% των εργοδοτών σχεδιάζει να διατηρήσει σταθερό ή να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων τους λόγω της αυτοματοποίησης.

Συγκεκριμένα, το 70% σχεδιάζει να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό εργαζομένων, το 16% να τον αυξήσει, ενώ μόλις το 12% να τον μειώσει. Οι εταιρείες που ψηφιοποιούνται, αναπτύσσονται παράγοντας νέες θέσεις εργασίας. Οι εταιρίες που έχουν ήδη αυτοματοποιήσει τις εργασίες τους και κάνουν πρόοδο προς της ψηφιακή τους μετάβαση είναι πιο πιθανό να αυξήσουν το προσωπικό τους. Παράλληλα, η παγκόσμια έλλειψη ταλέντου είναι η πιο υψηλή των τελευταίων 12 χρόνων ενώ νέες δεξιότητες εμφανίζονται με ταχύτητα. Περισσότερες εταιρίες από ποτέ σχεδιάζουν να επενδύσουν στη δημιουργία ταλέντων, και αυτή η τάση δεν δείχνει σημάδια χαλάρωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα