Δίκη Χρυσής Αυγής: «Κώλυμα» η νέα Πρόεδρος, εισαγγελικό «όχι» στον Λαγό

Δίκη Χρυσής Αυγής: Νέα σύνθεση δικαστών, χωρίς αναπληρωματικούς, ανέβηκε στην έδρα, προκειμένου να εξετάσει το αίτημα Λαγού για εξαίρεση ολόκληρης της προηγούμενης σύνθεσης του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας, με εξαίρεση την εισαγγελέα.

Νέα εμπλοκή προέκυψε στην πρόοδο της εξέτασης του αιτήματος Λαγού, καθώς η πρόεδρος της νέας σύνθεσης,  Μαρία

Βετούλα – Σιμιτζή που ορίστηκε για να κρίνει την αίτηση, δήλωσε κώλυμα, επειδή ήταν δεύτερη επίκουρη ειδική ανακρίτρια στην κύρια ανάκριση που διενεργήθηκε στο Εφετείο για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Στη συνέχεια, ο λόγος δόθηκε πρώτα στην εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου, η οποία πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα του Γ. Λαγού: «Η αίτηση εξαίρεσης πρέπει να περιέχει με σαφήνεια τους όρους της εξαίρεσης και τα μέσα απόδειξης αυτής. Κατά την ανάπτυξη του αιτήματος δεν αναπτύχθηκαν πραγματικά περιστατικά ως προς αυτό. Η αίτηση είναι αόριστη, ασκήθηκε καταχρηστικά και πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη».

Μετά την εξέλιξη αυτή θα πρέπει να κριθεί από άλλη σύνθεση το κώλυμα της προέδρου και αν θα γίνει δεκτό, ώστε η διαδικασία για την εξέταση του αιτήματος να προχωρήσει είτε με άλλον πρόεδρο είτε με την ίδια.

Ενώ είχε αποχωρήσει η νέα σύνθεση, ο Γιάννης Λαγός ακούστηκε να λέει: «Έτσι μπράβο, έναν έναν τους στέλνουμε στο σπίτια τους».

Τελικά, τρίτη σύνθεση ανέβηκε για να εξετάσει την αίτηση εξαίρεσης του Γιάννη Λαγού καθώς έγινε δεκτή η αίτηση αποχής της κυρίας Σιμιτζή.

Keywords
Τυχαία Θέματα