Ουκρανία: Οι Ρώσοι ανατίναξαν σιδηροδρομικό σταθμό και αγωγό τηλεθέρμανσης στο Κίεβο - Ολονύχτια αγωνία για εισβολή στην πρωτεύουσα (βίντεο)

Στην πιο σκληρή φάση φαίνεται πως έχουν μπει οι ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία. Το Κίεβο δέχθηκε ισχυρό πυραυλικό χτύπημα ενώ υπάρχουν σενάρια που θέλουν τους Ρώσους να εισβάλλουν απόψε στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στην Ουκρανία την ώρα που η επιστροφή των δύο πλευρών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «κλείδωσε» με τους εκπροσώπους Ρωσίας και Ουκρανίας να συναντιούνται τελικά στο Μπρεστ της Λευκορωσίας.

Ισχυρή έκρηξη

σημειώθηκε απόψε κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου, καθώς συνεχίζεται η ρωσική επίθεση, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ανάρτηση στο Twitter του συμβούλου του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας Αντόν Χεραστσένκο.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανταποκρίσεις, οι Ρώσοι έπληξαν αγωγό τηλεθέρμανσης στην πόλη του Κιέβου, ενώ οι Ουκρανοί κατέρριψαν ρωσικό πύραυλο που είχε στόχο το υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από το Κίεβο που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, οι εκρήξεις ήταν πολύ ισχυρές και έγιναν αισθητές σε μεγάλη απόσταση.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες αναφορές, στον σταθμό βρίσκονταν πολλ΄οί Ουκρανοί, που επιχειρούσαν να εγκαταλείψουν το Κίεβο.

Εισβολή στην ουκρανική πρωτεύουσα ίσως και απόψε

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Open, η ουκρανική πλευρά υπολογίζει ότι οι Ρώσοι στρατιώτες είναι πιθανόν να εισβάλουν από δύο πυλώνες στο Κίεβο, ακόμα και απόψε.

Η μία είναι από την περιοχή Τσερνίκι και η άλλη νοτιότερα, περίπου 40 χλμ,. από το κέντρο του Κιέβου, την περιοχή Ιβάνκιφ. Σχηματίζεται μεγάλος πυλώνας από ρωσικά τανκς που σε συνδυασμό με τον δεύτερο πυλώνα θα προσπαθήσουν να εισβάλουν στο Κίεβο.

Πληροφορίες για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ουκρανία, έδωσε ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχο του Πενταγώνου, ο οποίος μίλησε για τη ρωσική στρατιωτική φάλαγγα που είναι κολλημένη έξω από το Κίεβο.

Εκτίμησε πως αντιμετωπίζει προβλήματα εφοδιασμού ενώ γίνεται στόχος και ουκρανικών πυρών. Όπως τόνισε οι Ρώσοι στοχεύουν διάφορες υποδομές στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Πενταγώνου, όσον αφορά τη Χερσώνα, παρά τους ρωσικούς ισχυρισμούς, φέρεται να μην έχει «πέσει» ακόμη.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν αναφορές ότι συνεχίζονται οι σφοδρές επιθέσεις των Ρώσων σε Χάρκοβο και Μαριούπολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κίεβο, Ουκρανοί, Ρώσων,kievo, oukranoi, roson