Νέα εποχή στην κατηγορία Touring με τη Honda NT1100 2022

Η Honda παρουσίασε το νέο NT1100 του 2022, μια τεχνολογικά προηγμένη Sport-Touring μοτοσυκλέτα που βασίζεται στο μηχανικό σύνολο της Africa Twin, με τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 1.084 κ.εκ., αλλά με ασφάλτινο τουριστικό προσανατολισμό, και έμφαση στην πρακτικότητα και την προστασία των αναβατών.

ΜΕ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ (DCT)

Ο δικύλινδρος, εν σειρά οκταβάλβιδος SOHC κινητήρας 1.084cc αποδίδει μέγιστη ισχύ

75kW (102 Ps) στις 7.250rpm και μέγιστη ροπή 104Nm στις 6.250rpm. Ακριβώς ότι χρειάζεσαι για ξεκούραστη οδήγηση.
Ο ευχάριστος ήχος στις χαμηλές στροφές και η ομαλή, ισχυρή επιτάχυνση προσφέρουν ξεκούραστη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο και είναι ιδανική για την πολυδιάστατη χρήση της NT1100.
Υπάρχουν 3 προεπιλεγμένα προγράμματα οδήγησης : URBAN – είναι η στάνταρ επιλογή για όλες τις συνθήκες και προσφέρει μεσαία ρύθμιση ισχύος κινητήρα και φρένου κινητήρα, RAIN – μειώνει την κινητήρια ισχύ και το φρένο του κινητήρα για πρόσθετη σιγουριά σε βρεγμένο και ολισθηρό δρόμο, ΤOUR – παρέχει πλήρη ισχύ κινητήρα και στάνταρ φρένο κινητήρα, για ισχυρή επιτάχυνση και μεταφορά ενός συνεπιβάτη και αποσκευών αλλά και 2 προγράμματα USER , τα οποία επιτρέπουν στον αναβάτη να εξατομικεύει τις ρυθμίσεις για τον επιθυμητό συνδυασμό. Μόλις οριστικοποιηθεί, η ρύθμιση USER αποθηκεύεται αυτόματα και δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεται η διαδικασία κάθε φορά που ανοίγει ο διακόπτης ανάφλεξης.
Το σύστημα DCT προσφέρει δύο διαφορετικές φιλοσοφίες οδήγησης – Automatic Transmission (AT), με προγραμματισμένα μοτίβα αλλαγών που διαβάζουν συνεχώς την ταχύτητα του οχήματος, την επιλεγμένη σχέση και τις στροφές του κινητήρα για να αποφασιστεί πότε πρέπει να γίνει μία αλλαγή, και Manual Transmission (MT), για αλλαγές σχέσεων μέσω των paddle-shift χειριστηρίων στο αριστερό γκριπ. Ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει από δύο ρυθμίσεις στο AT: το D mode προσφέρει αβίαστη οδήγηση με μέγιστη οικονομία καυσίμου. Το S mode προσφέρει σπορ αλλαγές σε 3 επίπεδα. Το Επίπεδο 1 είναι το πιο ήπιο και αλλάζει σχέσεις στις μεσαίες στροφές. Το Επίπεδο 3 είναι το πιο δυναμικό και κρατά ψηλά τις στροφές, ενώ το Επίπεδο 2 είναι το ενδιάμεσο σημείο μεταξύ των δύο. Η επιθυμητή επιλογή μπορεί επίσης να αποθηκευτεί.

ΟΘΟΝΗ ΑΦΗΣ 6.5”

Καθαρή και ευανάγνωστη, η οθόνη αφής TFT 6,5” προσφέρει τρεις επιλογές απεικόνισης: Η GOLD παρουσιάζει όλες τις πληροφορίες που αφορούν αριθμητικά δεδομένα και modes (προγράμματα). Η SILVER εστιάζει στο ταχύμετρο και το στροφόμετρο και η BRONZE στο στροφόμετρο. Το χρώμα φόντου είναι προεπιλεγμένο και επιπλέον προσφέρει την επιλογή μαύρου ή λευκού. Η συνδεσιμότητα Apple CarPlay®, Android Auto® και Bluetooth παρέχει πρόσβαση σε λειτουργίες smartphone μέσω της οθόνης TFT.

ΔΥΝΑΤΟΣ ΔΙΚΥΛΙΝΔΡΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Προσφέρει μία ιδιαίτερα επίπεδη καμπύλη απόδοσης σε όλο το εύρος λειτουργίας, αλλά με βελτιστοποιημένη εισαγωγή και εξαγωγή για ομαλές επιταχύνσεις και απολαυστικό ήχο στις χαμηλές στροφές. Οι επιδόσεις δεν επιτυγχάνονται σε βάρος της κατανάλωσης και η απόδοση του κινητήρα επιτρέπει αυτονομία 400km από το ρεζερβουάρ των 20,4 λίτρων.

ΕΛΑΦΡΥ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

Το ατσάλινο ημίδιπλο ελαφρύ πλαίσιο και βιδωτό αλουμινένιο υποπλαίσιο, συνδυάζεται με ένα προηγμένο σύστημα ανάρτησης διαμορφώνοντας ένα ελκυστικό, σπορ πακέτο.Το ανεστραμμένο πιρούνι 43mm της Showa έχει διαδρομή 150mm και ρυθμιζόμενη προφόρτιση. Επίσης το μονό πίσω αμορτισέρ της Showa προσφέρει διαδρομή άξονα 150mm. Για ευκολότερη μεταφορά συνεπιβάτη και αποσκευών η προφόρτιση ελατηρίου ρυθμίζεται υδραυλικά και από απόσταση.

{https://www.youtube.com/watch?v=9jLhMz-skiw}

ΕΞΑΤΑΧΥΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ DUAL CLUTCH TRANSMISSION

Το σύστημα DCT προσφέρει δύο διαφορετικές φιλοσοφίες οδήγησης, υπάρχει η επιλογή της σπορ οδήγησης μέσω του Μηχανικου κιβωτίου, όπου αλλάζεις εσύ την σχέση ή αφήνεις το αυτόματο κιβώτιο να το κάνει για σένα. Το DCT με προγραμματισμένα μοτίβα αλλαγών που διαβάζουν συνεχώς την ταχύτητα του οχήματος, την επιλεγμένη σχέση και τις στροφές του κινητήρα αποφασίζει πότε πρέπει να γίνει η αλλαγή για πιο ομαλή οδήγηση.

ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων περιλαμβάνει 5 προγράμματα οδήγησης, 3-επιπέδων Honda Selectable Torque Control (HSTC), Wheelie Control, φώτα full LED, φλας αυτόματης ακύρωσης (self-cancelling indicators) και σύστημα Emergency Stop Signals.

ΤΙΜΗ NT1100: 15.200€ NT1100 DCT : 16.400€

Στον standard εξοπλισμό περιλαμβάνονται πλαϊνές βαλίτσες, θερμαινόμενα γκριπ, cruise control και το κεντρικό stand.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Touring,Honda NT1100 2022