Νέα δημοσκόπηση εμφανίζει διψήφια τη διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, εκτίναξη για το ΚΙΝΑΛ

Η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε διψήφια ποσοστά, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι καταγράφεται πολύ σημαντική άνοδος για το Κίνημα Αλλαγής.

Η ΝΔ εξακολουθεί να έχει σημαντικό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου

παρότι τα ποσοστά της εμφανίζονται «ψαλιδισμένα» έναντι του ΣΥΡΙΖΑ συγκριτικά με τις προηγμένες μετρήσεις. Όπως δείχνει η νέα δημοσκόπηση, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν επωφελείται από το σκληρό κρας τεστ της κυβέρνησης με τη διετή υγειονομική κρίση, ενώ το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) κερδίζει έδαφος λόγω (προφανώς) και των εσωκομματικών εξελίξεων με την αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΚΑΠΑ Research για το in.gr, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 33,8% (από 36,7% ), ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5% (από 23,6%), το Κίνημα Αλλαγής 11,6% (από 6,2%), το ΚΚΕ 6% (από 5%), η Ελληνική Λύση 3,7% (από 3,6%), το ΜέΡΑ 25 3% (από 2,8%. Όπως φαίνεται η ΝΔ χάνει σχεδόν τρεις ποσοστιαίες μονάδες, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός, αλλά η διαφορά βρίσκεται στις 10 μονάδες.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι το στοιχείο του σχεδόν διπλάσιου ποσοστού που λαμβάνει το ΚΙΝΑΛ με την εκλογή Ανδρουλάκη. Αναφορικά με τις επιλογές «Λευκό/Άκυρο», «Δεν έχω αποφασίσει» και «Δεν θα ψήφιζα», συγκεντρώνουν το 13,9% των ερωτηθέντων.

Στην παράσταση νίκης και στο ερώτημα «ανεξάρτητα από το κόμμα που θα ψηφίζατε, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα βγει πρώτο στις επόμενες εκλογές;» το 61% απαντά ΝΔ, 21% ΣΥΡΙΖΑ και 4% άλλο κόμμα.

Αναφορικά με το ποιος πολιτικός αρχηγός θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός, η νέα δημοσκόπηση δείχνει πως παραμένει το δίπολο Κυριάκος Μητσοτάκης - Αλέξης Τσίπρας, με ποσοστά 39% και 23% αντίστοιχα. Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει και το 9% που συγκεντρώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Από 3% συγκεντρώνουν ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας 3%, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 Γιάννης Βαρουφάκης. Η απάντηση «κανένας» συγκεντρώνει ποσοστό του 15%.

Ειδικότερα, στο ερώτημα της ΚΑΠΑ Research μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, «ποιος είναι κατά τη γνώμη σας καταλληλότερος για πρωθυπουργός;» τα ποσοστά είναι στο 42% για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και 26% για τον Αλέξη Τσίπρα, όπου ο «κανένας» συγκεντρώνει 30%.

Όσον αφορά τη «μάχη» του Κέντρου, μετά και τις πρόσφατες εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, στο ερώτημα «εσείς ποιον από τους παρακάτω θεωρείτε καλύτερο εκφραστή του κεντρώου χώρου σήμερα;», το 33% απαντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 28% τον Νίκο Ανδρουλάκη και το 20% τον Αλέξη Τσίπρα.

Το 68% της δεξαμενής της ΝΔ απαντά ως προς τον «καλύτερο εκφραστή του κεντρώου χώρου σήμερα» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας υποχωρεί στο 3% και ο Νίκος Ανδρουλάκης στο 17%. Από την δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας ως καταλληλότερος συγκεντρώνει 50%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 9% και ο Νίκος Ανδρουλάκης 23%. Από το ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει ποσοστό 73%, ο Αλέξης Τσίπρας 6% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης 9%.

Keywords
Τυχαία Θέματα