Νέα Αγχίαλος: Σήμερα το πόρισμα, άρχισε η περισυλλογή θραυσμάτων από τα πυρομαχικά που εξερράγησαν

Συνεχίζεται η επιχείρηση περισυλλογής θραυσμάτων από τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο:– Σήμερα το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για την πυρκαγιά στην αποθήκη πυρομαχικών στην 111 ΠΜ

Ειδικές ομάδες του Ελληνικού Στρατού συνεχίζουν την επιχείρηηση για την περισυλλογή θραυσμάτων από τα πυρομαχικά που εξερράγησαν, πίσω ακριβώς από την αποθήκη πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης στη θέση Καραμπά, προκαλώντας καταστροφές στην Νέα Αγχίαλο και τους

κοντινούς οικισμούς.

Παράλληλα, «τρέχουν» και οι διευρυμένες επιθεωρήσεις Ασφαλείας και Πυρασφαλείας σε υπηρεσίες, μονάδες και συγκροτήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, για τη βελτίωση και επαύξηση των υφιστάμενων μέτρων, όπου και εφόσον απαιτηθεί. Το έργο εκτελείται από τις Γενικές Επιθεωρήσεις των Γενικών Επιτελείων, μέσω συγκρότησης εξειδικευμένων επιτροπών κατά Κλάδο.

Να σημειωθεί ότι υπάρχει επίσημη ανακοίνωση του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, σύμφωνα με την οποία σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένοι οι άνθρωποι επί μακρόν στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, τα ζώα δεν πρέπει να βόσκουν στην περιοχή μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στο ζήτημα, σημείωσε ότι «οι όποιες ευθύνες διαπιστωθούν θα αποδοθούν στο ακέραιο όπως διαβεβαίωσε και ο υπουργός, δεν τίθεται ζήτημα ασφαλείας στην 111 Πτέρυγα Μάχης. Ωστόσο, τα ερωτηματικά που μένει να απαντηθούν είναι εάν τα πυρομαχικά φυλάσσονταν με τον προβλεπόμενο τρόπο, αλλά και το γιατί δεν έγινε εγκαίρως καμία επιχείρηση για την απομάκρυνσή τους.

Ο αντιπτέραρχος, πρώην διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης, Παναγιώτης Δημητριάδης, μιλώντας στο Open, σημείωσε: «Ο ίδιος ο διοικητής έδωσε εντολή πέντε λεπτά πριν, που ήταν οι πυροσβέστες εκεί και κάνανε προσπάθειες να απομακρυνθούν όλοι, όπως απομάκρυνε και το ελικόπτερο που ήταν από πάνω. Αν δεν έδινε την εντολή θα είχαμε θύματα σήμερα, δεν προλάβαιναν».

Σήμερα το πόρισμα

Σήμερα αναμένεται να παραδοθεί και το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων το οποίο θα απαντά στο ερώτημα εάν παραβιάστηκαν τα πρωτόκολλα πυρασφάλειας στις αποθήκες πυρομαχικών τις 111 Πτέρυγα Μάχης που ανατινάχτηκαν στη Νέα Αγχίαλο όταν η φωτιά έφτασε στο στρατόπεδο.

#ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ #ΝΕΑ_ΑΓΧΙΑΛΟΣ #ΦΩΤΙΑ #ΠΥΡΚΑΓΙΑ #ΑΠΟΘΗΚΗ #ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ #ΠΟΡΙΣΜΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα