ΝΔ: Το πρόγραμμα μας κοστίζει 9,1 δισ. ευρώ ενώ του ΣΥΡΙΖΑ 83 δισ. ευρώ

Στον απόηχο της σφοδρής αντιπαράθεσης κατά την προεκλογική περίοδο σχετικά με την κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων, η νέα κυβέρνηση της ΝΔ θα προχωρήσει στη νομοθέτηση από δω και στο εξής της υποχρέωσης κοστολόγησης των προεκλογικών προγραμμάτων των κομμάτων από ανεξάρτητο φορέα.

Την ανακοίνωση έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, προαναγγέλλοντας

ότι η ρύθμιση θα περιλαμβάνεται στο δεύτερο νομοσχέδιο που θα αποτυπώνει τις οικονομικές δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης. Εκτίμησε μάλιστα ότι την νομοθετική υποχρέωση «την κατακτήσαμε πολιτικά σε αυτή την προεκλογική περίοδο», όπως είπε.

Πρόκειται για υλοποίηση πρότασης που είχε διατυπώσει η ΝΔ από την προεκλογική περίοδο όταν ο κ. Μητσοτάκης τόνιζε ότι το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ ανέρχεται στα 9,1 δισ. για το σύνολο της τετραετίας και είναι πληρως κοστολογημένο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς περιλαμβάνεται στο μεσοπρόθεσμο, ενώ για το αντίστοιχο του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε ότι ανέρχεται στα 83 δισ. και ζητούσε από τους πολιτικούς αντιπάλους του να δεχτούν να καταθέσουν όλα τα κόμματα τα προγράμματά τους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ή στην Τράπεζα της Ελλάδας ή στο Γραφείο Προϋπολογισμού για να κοστολογηθούν.

Πριν την δεύτερη εκλογική αναμέτρηση η ΝΔ βρέθηκε πάντως αντιμέτωπη με έντονη κριτική από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα περισσότερα μέτρα του γαλάζιου προεκλογικού προγράμματος στην πραγματικότητα δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας, κάτι που η ίδια απέρριπτε αντιτείνοντας ότι όλα τα μέτρα που περιλαμβάνονται έχουν ποσοτικοποιηθεί και το πρόγραμμα είναι πλήρως κοστολογημένο.

#ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ 83,syriza 83