ΝΔ: Στο «κυνήγι» κάθε δυνητικής ψήφου, όχι στον εφησυχασμό στην τελική ευθεία προς τις κάλπες

Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες της 25ης Ιουνίου όπου θα διεκδικήσει μία "ισχυρή αυτοδυναμία", ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης θέτει ως βασικό στόχο για το κόμμα του να εντείνει αυτές τις τελευταίες προεκλογικές ημέρες την προσπάθεια για να μην πάει χαμένη καμία δυνητική ψήφος, ενώ παράλληλα ξορκίζει τον εφησυχασμό και κάθε λογική προεξόφλησης του εκλογικού αποτελέσματος και κλείνει την συζήτηση για την

σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου σε περίπτωση που η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές.

Με την προγραμματισμένη σημερινή περιοδεία στην Χαλκιδική, που περιλαμβάνει τον Πολύγυρο, τη Νικήτη και τα Νέα Μουδανιά, ο κ. Μητσοτάκης ολοκληρώνει ουσιαστικά και έναν κύκλο προεκλογικών επισκέψεων σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας (Πιερία, Δράμα, Κιλκίς κ.λ.π) όπου με βάση τα αποτελέσματα της 21ης Μαίου, στην Πειραιώς θεωρούν ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για αύξηση των ποσοστών της ΝΔ με προσέλκυση ψηφοφόρων που τον Μάιο επέλεξαν κόμματα στα δεξιά της. Ενδεικτικά, το 39,92% που έλαβε στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση στην Χαλκιδική ήταν κατά 2,5% περίπου μικρότερο σε σχέση με το 2019, ενώ Ελληνική Λύση και Νίκη υπερέβησαν αθροιστικά στην συγκεκριμένη περιφέρεια το 12%.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να εκπέμψει με έμφαση τα μηνύματά του προς το συγκεκριμένο τμήμα του εκλογικού σώματος και κατά την αυριανή κεντρική προεκλογική ομιλία του στην Θεσσαλονίκη, στη Νέα Παραλία (Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου).

Στον πρόγραμμα περιοδειών του κ. Μητσοτάκη την τελευταία προεκλογική εβδομάδα δεν περιλαμβάνεται τελικά η Ροδόπη, όπως είχε συζητηθεί στην Πειραιώς μετά την δημόσια αναφορά από τον κ. Μητσοτάκη στην υπόθεση των δύο υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Ξάνθη, για την οποία πάντως στη ΝΔ επιμένουν ότι έχει αναδειχθεί «πρώτα και κύρια από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη».

Παρά στο γεγονός ότι στην Πειραιώς επιμένουν ότι το ζήτημα έχει να κάνει με την ύπαρξη «ευθείας παρέμβασης στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας από το τουρκικό προξενείο υπέρ δύο υποψηφίων στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ» και δεν υπάρχει καμία σύγκριση με την υπόθεση του Μουσταφά Κατραντζή, μετά από επικοινωνία με τον γραμματέα της Π.Ε, Παύλο Μαρινάκη συμφωνήθηκε η απόσυρση της υποψηφιότητας του για να αναδειχθεί μέσα από την αντίδρασή τους, η διαφορά των δύο κομμάτων.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος έκανε λόγο μάλιστα για «προσπάθεια συμψηφισμού» από τον ΣΥΡΙΖΑ , υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Κατραντζή εμπλέκεται αυτή τη στιγμή από το ΣΥΡΙΖΑ χωρίς λόγο, διότι πρόκειται για ένα υποψήφιο ο οποίος δεν έχει λάβει τη στήριξη του τουρκικού προξενείου και ο οποίος δεν εξελέγη και δεν πρόκειται να εκπροσωπήσει τη χώρα στη Βουλή».

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε μιλώντας χθες βράδυ στα Ιωάννινα στο «αυτονόητο», όπως είπε, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, «να ζητήσει από τους δύο εκλεγμένους βουλευτές του να δηλώσουν πολύ απλά ότι σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης και ότι στη Θράκη υπάρχει μουσουλμανική και όχι «τουρκική» μειονότητα».

Η ηγεσία της ΝΔ, που σε όλη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έχει επικεντρώσει την επιχειρηματολογία της και στην προσπάθεια αποδόμησης των αιτιάσεων των άλλων κομμάτων περί «παντοδυναμίας της ΝΔ», κινείται στην τελική ευθεία προς τις κάλπες και με το βλέμμα στην αποφυγή φαινομένων που εκ των πραγμάτων θα μπορούσαν να ενισχύσουν την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το λόγο αυτό η Πειραιώς έβαλε φρένο στην ονοματολογία που εντεινόταν τα προηγούμενα 24ωρα γύρω από το νέο υπουργικό συμβούλιο σε περίπτωση νίκης της ΝΔ, θεωρώντας ότι συνιστά ένδειξη αλαζονείας και απηύθυνε δια του κ. Σκέρτσου προειδοποίηση ότι όποιος διακινεί ονόματα για την επόμενη κυβένηση "κάνει κακό στον εαυτό του".

"Όσοι ήδη φαντάζονται τους εαυτούς τους υπουργούς από τώρα και ενδεχομένως να προεξοφλούν συγκεκριμένα υπουργεία και μπορεί ενδεχομένως να ράβουν και κοστούμια, τους θυμίζω ότι τα κοστούμια μπορεί να είναι χρήσιμα και για γάμους, για βαφτίσια, για άλλες ωραίες κοινωνικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού που έρχεται", προειδοποίησε από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο ΙΟΝΙΑΝ TV

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει ήδη προαναγγείλει rotation εάν το κόμμα του κερδίσει τις εκλογές, με μετακίνηση πρωτοκλασάτων υπουργών σε διαφορετικά υπουργεία από εκείνα που κατείχαν στην προηγούμενη κυβέρνηση, πολλές περισσότερες γυναίκες στην κυβέρνηση, ενώ έχει δώσει τα πρώτα δείγματα και σε ότι αφορά την δομή μίας νέας κυβέρνησης, αλλά και τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες της.

Έχει προαναγγείλει την σύσταση νέου υπουργείου για την οικογένεια και την στεγαστική πολιτική, την ένταξη του τομέα του Αθλητισμού στο υπουργείο Παιδειας με αναπληρωτή υπουργό, ενώ τα πρώτα νομοσχέδια θα αφορούν στην επικαιροποίηση του επιτελικού κράτους που σχετίζεται με τον κεντρικό συντονισμό και παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου, καθώς και στην νομοθέτηση όλων των οικονομικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης με ορίζοντα τετραετίας.

#ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΡΟΔΟΠΗ #ΞΑΝΘΗ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΣΥΡΙΖΑ
Keywords
ευθεια, ιουνίου, νεα δημοκρατια, εκλογες, νέα, ελλαδα, δραμα, λύση, συγκεκριμένο, θεσσαλονικη, συριζα, ξανθη, αποσυρση, βουλη, ιωαννινα, βαφτίσια, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αποσυρση αυτοκινητων 2011, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, νεα κυβερνηση, εκλογες 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, κομματα, αποτελεσματα, βουλευτες, νικητη, αυριανη, ηγεσια, θρακη, ονοματα, πειραιως, προγραμμα, σημερινη, τα νεα, υπουργείο παιδείας, χαλκιδικη, χθες βραδυ, αυξηση, ακης, απλα, βλεμμα, βραδυ, γεγονος, δομη, δωσει, ειπε, υπαρχει, εβδομαδα, επικοινωνια, υποθεση, ομιλια, κυβερνηση, κυρια, κιλκις, κομμα, κοστουμια, λύση, λογο, λωζανης, μηνυματα, μητσοτακης, νικη, οικογενεια, ονοματολογια, ουσιαστικα, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συζητηση, τμημα, βαφτίσια, εμφαση, χωρα, υπουργειο, ιουνίου
Τυχαία Θέματα
ΝΔ: Στο «κυνήγι» κάθε δυνητικής ψήφου,όχι στον εφησυχασμό στην τελική ευθεία προς τις κάλπες