Ναυάγιο στη Μήλο: Συγκλονίζουν τα βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης μετά τη βύθιση της θαλαμηγού

Όταν οι 18 επιβάτες, 11 άνδρες και 7 γυναίκες, μεταξύ αυτών 5 ανήλικοι, βρεθήκαν στη θάλασσα οργανώθηκε γιγαντιαία επιχείρηση για τη διάσωση τους ανοιχτά της Μύλου.

Παρολίγον ναυτική τραγωδία ανοιχτά της Μήλου το πρωί της Πέμπτης (12/08), όταν βυθίστηκε ξαφνικά μέσα σε λίγα λεπτά θαλαμηγός με 18 επιβαίνοντες, όλοι Έλληνες, ανοιχτά της Μύλου, ενώ έπλεε προς τις Σπέτσες.

Όταν οι 18 επιβάτες, 11 άνδρες και 7 γυναίκες, μεταξύ αυτών 5 ανήλικοι, βρεθήκαν στη θάλασσα οργανώθηκε γιγαντιαία επιχείρηση για τη διάσωση τους μέσα στη θάλασσα. Συγκλονίζουν τα βίντεο και οι

εικόνες από τη στιγμή της δραματικής διάσωσης. Τι αναφέρει το Λιμενικό για το συμβάν.

Δείτε βίντεο που παρουσίασαν «Mega» και «ΣΚΑΪ»:

Έτσι βυθίστηκε η θαλαμηγός - Τι είπε για τη διάσωση ο καπετάνιος που περισυνέλλεξε τους επιβάτες

Για την επιτυχή διάσωση των 18 επιβαινόντων της θαλαμηγού που βυθίστηκε ανοιχτά της Μήλου, μίλησε ο Μιχάλης Μακρής, καπετάνιος του ταχύπλοου «Sea Jet 2» που περισυνέλλεξε τους επιβαίνοντες. Πιο αναλυτικά, όπως αποκάλυψε ο καπετάνιος στον «ΣΚΑΪ», έφτασε στο σημείο του ναυαγίου, όταν η ύψους 30 μέτρων θαλαμηγός ήταν ήδη ημιβυθισμένη. «Η πλώρη του ήταν γύρω στα δύο μέτρα έξω από το νερό. Το υπόλοιπο σκάφος ήταν κάτω από το νερό», σημείωσε.

Ο καπετάνιος δήλωσε πως όταν ενημερώθηκε για το συμβάν, έσπευσε για βοήθεια κι όπως είπε αυτό είναι κάτι που θα έκανε οποιοσδήποτε Έλληνας ναυτικός: «Με το που μου δόθηκε το σήμα να φύγω, έφυγα σφαίρα να πάω στο σημείο, όπως θα έκανε ο κάθε συνάδελφος Έλληνας ναυτικός. Οι Έλληνες ναυτικοί το έχουμε όλοι αυτό».

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ 100,3» ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Νικόλαος Κοκκάλας παρέθεσε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τους επιβαίνοντες της θαλαμηγού και την κατάσταση της υγείας τους. Ο κ. Κοκκάλας ανέφερε πως στη θαλαμηγό που είχε ως προορισμό τις Σπέτσες, επέβαιναν 11 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος. Ανάμεσα στους επιβάτες υπήρχαν 5 ανήλικα παιδιά, 3 κορίτσια και 2 αγόρια. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού αποκάλυψε, μάλιστα, πως ένας εκ των επιβαινόντων τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Πρόκειται για έναν άνδρα 58 ετών, με θλαστικό επιφανειακό τραύμα στο κεφάλι ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μήλου όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και υποβάλλεται σε περαιτέρω εξετάσεις. Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία. Στο Κέντρο Υγείας Μήλου διακομίσθηκαν για προληπτικό έλεγχο και οι υπόλοιποι 17 ναυαγοί.

Η στιγμή της δραματικής διάσωσης

H επιχείρηση περισυλλογής των ατόμων που βρέθηκαν στη θάλασσα πραγματοποιήθηκε από το επιβατηγό ταχύπλοο πλοίο sea jet 2, ένα φορτηγό πλοίο και μία λάντζα, στην οποία επέβαινε στέλεχος του Λιμενικού Σώματος. Όλοι αναμένεται να οδηγηθούν στο λιμάνι της Μήλου.

Από την πρώτη στιγμή που ειδοποιήθηκε το Λιμενικό Σώμα ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση με πλωτά του ΛΣ, ιδιωτικά σκάφη, παραπλέοντα πλοία και δύο ελικόπτερα.

Το ακριβές σημείο του ναυτικού ατυχήματος εντοπίζεται 16 ναυτικά μίλια βοριοδυτικά της Μήλου, όπου πνέουν άνεμοι με ένταση 4 με 5 μποφόρ.

{https://www.youtube.com/watch?v=fFyZWS8c4TU}

Η κατάσταση της υγείας των ναυαγών

Σχετικά με την κατάσταση της υγείας των ναυαγών στη Μήλο έγιναν γνωστά τα εξής:

Άνδρας 58 ετών, με θλαστικό επιφανειακό τραύμα στο κεφάλι, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μήλου όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και υποβάλλεται σε περαιτέρω εξετάσεις. Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Στο Κέντρο Υγείας Μήλου μεταβαίνουν για προληπτικό έλεγχο και οι υπόλοιποι 17 ναυαγοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ναυάγιο, Μήλο, Συγκλονίζουν,navagio, milo, sygklonizoun