Ναρκωτικά, αναρχικοί και ξυλοδαρμοί στα Εξάρχεια

Διακίνηση ναρκωτικών, επεισόδια με αναρχικούς, ξυλοδαρμοί αλλοδαπών στα Εξάρχεια έφερε στο φως πολύμηνη έρευνα της ΕΛΑΣ. στην περιοχή.

Διακίνηση ναρκωτικών, επεισόδια με αναρχικούς, ξυλοδαρμοί αλλοδαπών στα Εξάρχεια έφερε στο φως πολύμηνη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή, όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή.

Η

μυστική επιχείρηση που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο και ολοκληρώθηκε στις 9 Μαρτίου, οδήγησε στη Δικαιοσύνη 29 άτομα , τα οποία έχουν ήδη προφυλακιστεί.

Πρόκειται για νεαρούς από την Αλβανία και την Ελλάδα, οι οποίοι επιδίωξαν να ελέγξουν το εμπόριο χασίς και κοκαΐνης στην πλατεία και στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου. Κάθε πωλητής υπολογίζεται ότι πουλούσε ημερησίως 100 γραμμάρια χασίς.

Στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των μελών του κυκλώματος, γνώση των οποίων έχει η «Κ», ξεχωρίζουν καταγεγραμμένες αναφορές σε αγοραπωλησίες όπλων, στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ακόμα και στο αμερικανικό FBI.

Οι αξιωματικοί της υπηρεσίας στα επίσημα έγγραφά τους επισημαίνουν ότι «οι συχνές βιαιοπραγίες και η καθημερινή διακίνηση ναρκωτικών κατέστησαν τα μέλη της οργάνωσης ανεπιθύμητα, με συνέπεια τις αρχικά σποραδικές και μετέπειτα εντατικές επιθέσεις μασκοφόρων σε βάρος μελών της εγκληματικής οργάνωσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα