«Ναι» από Θεοδωρίδου στην χορήγηση εμβολίου γρίπης και κορονοϊού μαζί

Η γρίπη φέτος θα είναι απρόβλεπτη με τους ειδικούς να θεωρούν δεν είναι απίθανο να είναι πιο ύπουλη καθώς πέρυσι έδειξε σημάδια εξαφάνισης λόγω των μέτρων που τηρούσαμε όλοι λόγω του κορονοϊού. Ένας είναι ο τρόπος να μην την αφήσουμε να μπει εύκολα στα χωράφια του κορονοϊού και κολλήσουμε...διπλά.

Ο τρόπος δεν είναι άλλος από τον εμβολιασμό. Από την 1η του Οκτώβρη μπορούμε ήδη να ξεκινήσουμε να προγραμματίζουμε και αυτό το εμβόλιο. Τι συμβαίνει όμως αν συμπέσει με αυτό του κορονοϊού;

Εμβόλιο γρίπης & κορονοϊού μαζί;

Δεν απαιτείται χρονική απόσταση μεταξύ του εμβολίου της γρίπης

και του εμβολίου κατά του κορονοϊού δήλωσε η Μαρία Θεοδωρίδου από το Υπουργείο Υγείας. Το ίδιο ισχύει και για το εμβόλιο του πνευμονιόκοκου τόνισε. Έτσι, τα άτομα που θα κάνουν την τρίτη δόση εμβολιασμού κατή της Covid -19 δεν χρειάζεται να περιμένουν για να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης είπε η ίδια βασιζόμενη στα νέα δεδομένα του CDC ( Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών) που έρχονται μετά από νέα μελέτη.

Η μελέτη στην οποία αναφέρθηκε είναι η ComFluCov η οποία και ανατρέπει τα δεδομένα.

Μαζί με τον κορονοϊό σε λίγους μήνες θα κυκλοφορούν και άλλοι ιοί που πλήττουν το ανοσοποιητικό σύστημα όπως και αυτός της γρίπης για αυτό και η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού θέλησε να τονίσει ότι ο εμβολιασμός κατά της γρίπης είναι ιδαίτερα σημαντικός για τις ευάλωτες ομάδες.

«Δεν υπάρχει βιολογικός μηχανισμός επίδρασης που να απαγορεύει την παράλληλη χορήγηση των εμβολίων» διευκρίνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού και τόνισε ότι δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε επειδή πέρυσι τα ποσοστά της γρίπης ήταν χαμηλά.

Παρόλα αυτά αξίζει να τονίσουμε ότι υπάρχουν κάποιες ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που δεν θα ήταν καλό να κάνουν ταυτόχρονα αυτά τα εμβόλια πριν συμβουλευτούν τον γιατρό τους. Περισσότερα για τους λόγους αυτούς και για την διπλή δόση ΕΔΩ

Επιβεβλημένος ο εμβολιασμός κατά της γρίπης για τις ευάλωτες ομάδες

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ναι, Θεοδωρίδου,nai, theodoridou