''Ναι'' από Μέρκελ για πάγωμα των συντάξεων - Ποια ανταλλάγματα ζητάει

Ένα βήμα πριν την αποδοχή του ελληνικού αιτήματος για μη περικοπή των συντάξεων, αλλά υπό όρους, βρίσκεται η Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η γερμανίδα καγκελάριος θέτει ως προϋπόθεση αποδείξεις ότι οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2019 θα επιτευχθούν, αλλά και δεσμεύσεις ότι δεν θα υπάρξει ακύρωση άλλων μεταρρυθμίσεων στο μέλλον.

Βάζει ωστόσο δυο όρους, οι οποίοι πρέπει να είναι

απαράβατοι. Ο πρώτος όρος είναι να τεκμηριώσει η Αθήνα και μάλιστα με τρόπο απόλυτο ότι δεν θα τεθεί σε κίνδυνο ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα το 2019 ύψους 3,5%. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα “τα νούμερα που θα παρουσιαστούν πρέπει να είναι ιερά και αμετάβλητα, όπως οι εντολές που έλαβε ο Μωυσής”.

Δεύτερος όρος του Βερολίνου φαίνεται να είναι το πως θα παρουσιαστεί η απόφαση. Εδώ για να μην υπάρξει “κακό προηγούμενο” η Γερμανία φαίνεται να επιθυμεί να φανεί ότι η αναίρεση του μέτρου σε καμία περίπτωση δεν είναι μια μονομερής κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης και επίσης σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να λειτουργήσει ωψς η αρχή για το ξήλωμα του… πουλόβερ των μέτρων.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι για όλα τα παραπάνω έχει ενημερωθεί και η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα