Να μπει η Ελλάδα στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας ζητά ο επικεφαλής του Χίθροου

Να μπουν περισσότερες χώρες στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας, αυτή δηλαδή που επιτρέπει την επιστροφή τους στην πατρίδα χωρίς υποχρέωση καραντίνας, ζητά ο επικεφαλής του αεροδρομίου Χίθροου στο Λονδίνο, όπως και εκπρόσώποι αεροπορικών εταιρειών.

Εκπρόσωποι τουριστικών πρακτορείων, ζητούν από την βρετανική κυβέρνηση να κινηθεί γρήγορα ώστε να απελευθερωθούν τα ταξίδια προς την υπόλοιπη Ευρώπη και τις ΗΠΑ, θεωρώντας την υπάρχουσα «πράσινη λίστα» εξαιρετικά περιορισμένη.

Αυτή προς το παρόν

περιλαμβάνει μόλις 12 χώρες από τις οποίες οι Βρετανοί επιστρέφοντας δεν είναι υπόχρεοι καραντίνας. Ο επικεφαλής του αεροδρομίου Χίθροου, Τζον Χόλαντ – Κέι, ζήτησε συγκεκριμένα την συμπερίληψη στη συγκεκριμένη λίστα της Γαλλίας, της Ελλάδας και της Ισπανίας ενώ αντίστοιχο αίτημα εκφράζει και γτια την Καραϊβική.

«Αρχίζει και γίνεται επείγον. Αν δεν υπάρξει διέξοδος για Ιούλιο και Αύγουστο, αρκετές εταιρείες δεν θα τα καταφέρουν και του χρόνου» δήλωσε. «Δεν πρόκειται για ένα δίλημμα δημόσιας υγείας ή οικονομίας. Μπορούμε να τα εξασφαλίσουμε και τα δύο». Η βρετανική κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή κατατάσσει την Ελλάδα στην δεύτερη ταχύτητα χωρών, χρώματος «πορτοκαλί», ενώ αναμένεται να επανεξετάσει τη λίστα στις 7 Ιουνίου.

ΛΟΝΔΙΝΟΒΡΕΤΑΝΙΑΚΟΡΟΝΟΙΟΣΠΑΝΔΗΜΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα