Ν. Θηβαίων: Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών σε Μοσχοπόδι, Αγ. Τριάδα και Κιθαιρώνα

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών κατά τις 9 και 10 Αυγούστου λόγω κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Μοσχοπόδι, Αγ. Τριάδα και Κιθαιρώνα του Δήμου Θηβαίων.

Με την υπ' αριθ. 187915/709/9-8-2018 απόφαση της Αντιπεριφερειάρχου της Π.Ε. Βοιωτίας κας Φανής Παπαθωμά και λαμβανομένου υπόψη τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π. (κατηγορία κινδύνου 4) που ισχύει από την 12η βραδινή της 9ης Αυγούστου μέχρι και τη 12η βραδινή της 10ης Αυγούστου 2018 , ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η κίνηση

και η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών στις ακόλουθες περιοχές του Δήμου Θηβαίων:

•Δάσος Μοσχοποδίου
•Δάσος Αγίας Τριάδας
•Δάσος Κιθαιρώνα

Της ανωτέρω απαγόρευσης εξαιρούνται οι διατηρούντες ποιμνιοστάσια, γεωργικές εκτάσεις καθώς και οι ιδιοκτήτες και οι κινούμενοι προς τα καταστήματα που βρίσκονται στις αναφερθείσες περιοχές.
Οι ομάδες περιφρούρησης θα καταγράφουν τους εισερχόμενους και εξερχόμενους πολίτες στις ανωτέρω περιοχές.

Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θηβαίων, Απαγόρευση, Μοσχοπόδι Αγ, Τριάδα, Κιθαιρώνα,thivaion, apagorefsi, moschopodi ag, triada, kithairona