Μύκονος: Λογαριασμός «χαστούκι» σε τουρίστριες, παραλίγο να πάθουν εγκεφαλικό με το ποσό

Αυξάνονται και πληθαίνονται οι καταγγελίες δυσαρεστημένων τουριστών που επισκέπτονται το νησί των Ανέμων.

Οι εξωφρενικές τιμές , η απαράδεκτη εξυπηρέτηση και οι κομπίνες με τους λογαριασμούς έχουν γίνει πρώτο θέμα στα ξένα μέσα, κάνοντας τους τουρίστες να το βάζουν στα...πόδια. Την ώρα που η χώρα «υποφέρει» από το σφοδρό κύμα ακρίβειας, ένα από τα πιο διάσημα νησιά- και σημαντικός πνεύμονας της ελληνικής οικονομίας- η Μύκονος...αδειάζει.

Η βρετανική εφημερίδα, Daily Mail φέρνει στο «φως» όλο και περισσότερα περιστατικά δυσαρεστημένων τουριστών.

Τις τραμπούκισαν και τις ανάγκασαν να πληρώσουν 553 ευρώ για δυο κοκτέιλ κι έναν...μουσακά

Τα...μαλλιοκέφαλά τους έδωσαν 2 Δανές τουρίστριες οι οποίες εργάζονται στη χώρα τους ως νοσηλεύτριες. Οι ίδιες κατήγγειλαν στον βρετανικό Τύπο ότι στην απόδειξη που τους πήγε το beach bar αναγραφόταν ένα εξωφρενικό ποσό που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρινόταν σε όσα είχαν παραγγείλει.

«Περνούσαμε από εκείνο το μπαρ και μας είπαν ότι μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις ξαπλώστρες, αν παίρναμε ένα ποτό. Η παραλία είχε πολύ κόσμο και δεν βρίσκαμε να καθίσουμε, έτσι δεχτήκαμε» δήλωσε μια από τις παθούσες, η 28χρονη Amanda Miehs.

Και συνέχισε: «Πήραμε μόνο ένα κοκτέιλ Μοχίτο, ένα ενεργειακό ποτό και δύο κυρίως πιάτα: μουσακά και καλαμάρια. Ζητούσα συνέχεια το μενού για να δω τι θα μας χρεώσουν. Αλλά δεν μας το έδωσαν ποτέ. Ένας σερβιτόρος μας είπε ότι δεν μπορούσε να μας δείξει τις τιμές, γιατί μας είχε κάνει έκπτωση και έπρεπε να συνεννοηθεί με το αφεντικό του». «Όταν πήγαμε στο μπαρ για να πληρώσουμε, μας είπαν ότι ο λογαριασμός ήταν 553 ευρώ. Αναστατωθήκαμε, θυμώσαμε και τελικά συμφώνησαν να μειώσουν τον λογαριασμό κατά 118 ευρώ και να πληρώσουμε 433».

Το...πείραμα που «ξεμπροστιάζει» τις κομπίνες των επιχειρήσεων

Σε ένα πείραμα προχώρησε η βρετανική εφημερίδα για να αποδείξει ότι Έλληνες και τουρίστες δεν χρεώνονται το ίδιο.

Ο 32χρονος Γιώργος, εργαζόμενος σε τοπικό κατάστημα, πραγματοποίησε μια δοκιμή για λογαριασμό της DailyMail για να δει αν οι ντόπιοι θα χρεώνονταν τις ίδιες υψηλές τιμές στο μπαρ. Όταν εκείνος επισκέφθηκε το παραλιακό μαγαζί, το προσωπικό τον προειδοποίησε να φύγει λέγοντάς του ότι «οι τιμές ήταν πολύ υψηλές».

Όπως είπε: «Μου έφεραν ένα κοκτέιλ αφού είχα παραγγείλει στα ελληνικά. Τους είχα πει ότι ζούσα στη Μύκονο και ότι ήμουν ντόπιος, όπως και εκείνοι. Μου είπαν αρχικά ότι δεν έπρεπε να πάω στο μπαρ, καθώς οι τιμές ήταν πολύ υψηλές και ότι μπορεί να μην μπορούσα να το αντέξω οικονομικά. Καθώς αρχίσαμε να μιλάμε, έγιναν φιλικοί και μου σέρβιραν ένα κοκτέιλ. Ένας σερβιτόρος είπε ότι ήταν τυχερός που δεν ήμουν τουρίστας, καθώς το ποτό μου θα ήταν τριπλάσια της τιμής και ένα από το προσωπικό του μπαρ γέλασε δυνατά».

#ΜΥΚΟΝΟΣ #ΛΟΓΑΡΑΣΜΟΣ #ΠΟΣΟ #ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα