Μουντομπάσκετ 2019: Θρίαμβος για Δομινικανή Δημοκρατία έναντι της Γερμανίας, «φωτιά» στον όμιλο της Εθνικής Ελλάδας

Σπουδαία νίκη-πρόκριση που σηματοδότησε παράλληλα και τον αποκλεισμό της Γερμανίας, πέτυχε η Δομινικανή Δημοκρατία, ενώ η Νέα Ζηλανδία έθεσε υποψηφιότητα για πρόκριση-έκπληξη στον όμιλο της Εθνικής Ελλάδας.

Όσον αφορά τον πέμπτο όμιλο, η Τσεχία απέδειξε ότι είναι αρκετά καλή ομάδα και μετά την ανταγωνιστική εμφάνιση απέναντι στις ΗΠΑ,

επικράτησε της Ιαπωνίας με 89-76. Αυτό σημαίνει ότι το παιχνίδι με την Τουρκία την επόμενη αγωνιστική αποκτά χαρακτήρα «τελικού», καθώς ο νικητής της αναμέτρησης θα ακολουθήσει τις ΗΠΑ στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, δεδομένης της αναμενόμενης επικράτησης της ομάδας του Πόποβιτς έναντι των Τούρκων σε λίγα λεπτά (15:30).

Για τον έκτο όμιλο, η Νέα Ζηλανδία έκανε την έκπληξη επικρατώντας του Μαυροβουνίου με 93-83, βάζοντας «φωτιά» στον όμιλο της Εθνικής, την οποία υποχρεώνει να δώσει το 100% και στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της διοργάνωσης, από τη στιγμή που δε θα έχει εξασφαλίσει την πρόκριση σε περίπτωση νίκης απέναντι στη Βραζιλία σε λίγα λεπτά (15:00). Ακόμα και το Μαυροβούνιο έχει ελπίδες πρόκρισης, αλλά θα χρειαστεί να επικρατήσει της Βραζιλίας την τελευταία αγωνιστική της διοργάνωσης για να ελπίζει.

Εξάλλου, στον έβδομο όμιλο σημειώθηκε η μεγαλύτερη έκπληξη της διοργάνωσης έως τώρα, καθώς η Δομινικανή Δημοκρατία απέκλεισε την Γερμανία, μετά από ένα μεγάλο παιχνίδι που έληξε με 70-68. Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία για τους Δομινικανούς, ενώ η αποτυχία της Γερμανίας ήταν κάτι μη αναμενόμενο για την πρώτη φάση της διοργάνωσης. Η Γαλλία αντιμετωπίζει την Ιορδανία (15:30) με σκοπό τη νίκη που θα της εξασφαλίσει την πρόκριση από σήμερα, ώστε να διεκδικήσει την πρωτιά απέναντι στην ομάδα της Δομινικανής Δημοκρατίας σε δύο ημέρες.

Τέλος, στον όγδοο όμιλο, η Αυστραλία δυσκολεύτηκε για κάτι παραπάνω από 25' λεπτά αλλά επικράτησε της Σενεγάλης με 81-68, κάνοντας έτσι το 2/2 εξασφαλίζοντας την πρόκριση στην δεύτερη φάση της διοργάνωσης. Η αναμέτρηση ανάμεσα σε Λιθουανία και Καναδά θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση της δεύτερης ομάδας του ομίλου, στο πιο αμφίρροπο γκρουπ της διοργάνωσης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της τέταρτης ημέρας της διοργάνωσης:

Αυστραλία - Σενεγάλη 81-68
Μαυροβούνιο - Νέα Ζηλανδία 83-93
Γερμανία - Δομινικανή Δημοκρατία 68-70
Ιαπωνία - Τσεχία 76-89
Λιθουανία - Καναδάς (14:30)
Βραζιλία - Ελλάδα (15:00)
ΗΠΑ - Τουρκία (15:30)
Ιορδανία - Γαλλία (15:30)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μουντομπάσκετ 2019, Θρίαμβος, Δομινικανή Δημοκρατία, Γερμανίας, Εθνικής Ελλάδας,mountobasket 2019, thriamvos, dominikani dimokratia, germanias, ethnikis elladas