Μουντομπάσκετ 2019: Πρεμιέρα σήμερα - Όλα τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής

Το Mundobasket της Κίνας άνοιξε αυλαία με οχτώ αναμετρήσεις για τους τέσσερις πρώτους ομίλους της διοργάνωσης, με τα φαβορί να έχουν εύκολο απόγευμα και τη Ρωσία να κάνει βήμα πρόκρισης.

Συγκεκριμένα, για τον πρώτο όμιλο, η Κίνα επικράτησε με 70-55 απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά, παρά το ότι δυσκολεύτηκε σε κάποια κομμάτια της αναμέτρησης.
Για τον ίδιο όμιλο, η Πολωνία έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης μετά τη νίκη της με 80-69 απέναντι στη Βενεζουέλα, με τις δύο νικήτριες ομάδες της πρώτης

ημέρας να αγωνίζονται μεταξύ τους την επόμενη αγωνιστική για τη νίκη που θα εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό και την πρώτη θέση στον όμιλο.

Για τον δεύτερο όμιλο, η Αργεντινή επικράτησε πολύ εύκολα με 95-69 επί της Νότιας Κορέας, δείχνοντας ότι είναι αποφασισμένη για την καλύτερη δυνατή πορεία στη διοργάνωση, ενώ η Ρωσία, παρ’ ότι βρέθηκε να χάνει με οχτώ πόντους 6’ πριν την λήξη, ανέτρεψε την κατάσταση και επικράτησε της Νιγηρίας με 82-77, σε ένα ιδιαίτερα αμφίρροπο παιχνίδι για την πρώτη αγωνιστική ημέρα της διοργάνωσης.

Ισπανία και Πουέρτο Ρίκο κατόρθωσαν να ξεκινήσουν νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους στα γήπεδα της Κίνας για τον τρίτο όμιλο. Οι Ισπανοί επικράτησαν πολύ εύκολα της Τυνησίας με 101-62, δείχνοντας ότι είναι το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο. Από την άλλη, το Πουέρτο Ρίκο έκανε την μεγάλη ανατροπή απέναντι στο Ιράν και επικράτησε με 83-81, ενώ βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 15 πόντους στις αρχές της τέταρτης περιόδου.

Τέλος, για τον τέταρτο όμιλο της διοργάνωσης, Ιταλία και Σερβία δεν είχαν κανένα πρόβλημα απέναντι σε Φιλιππίνες και Ανγκόλα αντίστοιχα, με την Ιταλία να κερδίζει 108-62 τους Φιλιππινέζους και τους Σέρβους να επικρατούν με 105-59 επί της Ανγκόλας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας:

Κίνα – Ακτή Ελεφαντοστού 70-55
Πολωνία – Βενεζουέλα 80-69
Αργεντινή – Νότια Κορέα 95-69
Ρωσία – Νιγηρία 82-77
Ισπανία – Τυνησία 101-62
Πουέρτο Ρίκο – Ιράν 83-81
Σερβία – Ανγκόλα 105-59
Ιταλία – Φιλιππίνες 108-62

Keywords
Τυχαία Θέματα