Μοροπούλου - Λοΐζου: Αυτές είναι οι διαφορές στις δύο περιπτώσεις

Σάλος έχει ξεσπάσει στα social media μετά την είδηση για την Τώνια Μοροπούλου η οποία έπαιρνε παράνομα τη σύνταξη του πατέρα της καθώς την συγκρίνουν την Μαρίζα Λοΐζου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς στα Dikaiologitika News ερευνήσαμε το θέμα και σας παρουσιάζουμε τις διαφορές των δύο γυναικών.

Σημαντικές διαφορές παρουσιάζουν οι δύο περιπτώσεις που αφορούν την Τώνια Μοροπούλου και την Μυρσίνη Λοΐζου

που εισέπρατταν την σύνταξη των γονιών τους που είχαν πεθάνει. Ωστόσο η αντίδραση των γυναικών ήταν διαφορετική αφού η κ. Μοροπούλου έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη για να καταβάλλει το ακριβές ποσό άμεσα ενώ η κ. Λοΐζου έχει καταδικαστεί από το Εφετείο Αθηνών σε 2 χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή για παράνομο περιουσιακό όφελος.

Παράλληλα η κ. Μοροπούλου έχει στο ενεργητικό της πολλά ένσημα ως καθηγήτρια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ενώ η κ. Λοΐζου δεν έχει ένσημα στο ενεργητικό της. Επίσης η κ. Μοροπούλου δεν αμφισβήτησε την επιστροφή των ποσών σε αντίθεση με την κ. Λοΐζου που «ξέχασε» να δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της και εισέπραξε παράνομα €52.000 για 69 μήνες. Η κυρία Λοΐζου δεν έχει πληρώσει τίποτα και με τις προσαυξήσεις, χρωστά το συνολικό ποσό των 94.000 ευρώ.

Πέρα λοιπόν από όλα αυτά η αντίδραση των δύο γυναικών αποτελεί την μεγάλη διαφορά κυρίως όταν αυτές οι δύο γυναίκες πήραν χρήματα του Δημοσίου που δεν δικαιούνταν. Η κ. Μοροπούλου παραδέχθηκε ότι και έχει δηλώσει ότι θα επιστρέψει τα χρήματα σε αντίθεση με την κ. Λοΐζου που μίλησε για «σκατοψυχιά».

Η κ. Μοροπούλου έχει ήδη προσφύγει στη Διοικητική Δικαιοσύνη, προκειμένου να διαγνωστεί το ακριβές ποσό της οφειλής, για να το καταβάλει άμεσα. Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 2 Δεκεμβρίου 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα